VODIČ: Može li se kupiti dobra pinca u Zagrebu?

Istražili smo ponudu 12 slastičarnica i pekarnica i ostali blago razočarani

Pišu: Vana Babić i Anita Šarić

Posuđe: Home Sweet Home

Pinca je simbol uskršnjeg stola i njezino izostajanje ili zamjena nekim drugim slatkih kruhom smatra se potpuno neprihvatljivom. Naučili smo vas kako napraviti pincu, a sad smo se bacili na istraživanje gdje kupiti najbolju ako ne stignete umijesiti svoju.

Napomena na samom početku, većina žirija koja je testirala pince voli aromatičnije varijante, dobar dio njih i s velikodušnom količinom grožđica, dok je jedan od najvažnijih kriterija bila tekstura tijesta. Prava pinca koju bi nosili kući i odustali od pečenja vlastite zaista bi morala imati poštenu dozu limunove i narančine korice, grožđice natopljene rumom te isti dodan u tijesto, lijepu zlatno žutu boju i mekano tijesto.

Budući da smo krenuli u potragu s vrlo visokim kriterijima ostali smo blago razočarani. Magnolija Slastice pince će imati od petka, a kažu da će se cijene kretati oko 50tak kuna za male i oko 80 kuna za velike. Slastičarnica Orijent i ove godine će peći svoje uskršnje debeljuce, a moći ćete ih kupiti i subotom. Ovo su naši dojmovi, a sad je red na vama da ih kušate i javite nam svoje favorite

Može li se kupiti dobra pinca u Zagrebu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 23:39