VODIČ: Gdje kupiti dobru krafnu?

Prehodali smo grad uzduž i popreko i istražili zagrebačku ponudu omiljenih debeljuca

Vjerojatno su vam najfinije, kad ih netko vaš dobro napravi i baš te ne može zamijeniti niti jedna kupovna krafna. Ipak, ako ste se bar jednom uhvatili u izradi domaćih dobro znate da je to sve samo ne čas posla. Temperatura u prostoriji mora biti iznad prosječne sobne jer se naravno krafne (kao ni buhtle) ne smiju “prehladiti”.

Klasika su one punjene pekmezom od marelica, ali vrlo popularne su i sa čokoladnim i vanilinim punjenjem. kao i u svemu, odlučili smo voljeti američki štih pa je tako i s krafnama. Klinci će biti presretni jer sada već bez problema možete naći one s bijelim, čokoladnim i ružičastim glazurama posipanim šarenim mrvicama.

Mi smo ipak ljubitelji čiste klasike. Ako tražite stvarno dobru krafnu, načuli smo kako u Esplanadi rade jako dobre, ali ih možete kupiti samo na pokladni utorak. Mi ih nismo uspjeli degustirati, ali ako vi imate iskustva, javite nam!

Cijene variraju od 2 kune pa sve do vrtoglavih 9 i pol kuna. Isplati li se ili ne ocijenite sami, ali nama su bile fenomenalne. Negdje smo morali čekati da budu gotove, negdje smo stigli na vruće, a negdje se opasno razočarali…

Cijelo testiranje pogledajte u našoj fotogaleriji !

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 07:01