Držimo palčeve

Veliki dan za chefa Hrvoja Kroflina, koji je i ove godine u izboru 100 najboljih chefova na svijetu

 Marko Miščević/Cropix
Drugu godinu za redom chef zagrebačkog restorana ManO2 našao se na prestižnoj listi

U Yucatánu u Meksiku noćas će biti održan izbor za najboljeg chefa svijeta, a među svjetski poznatim imenima je i jedno nama dobro poznato! Riječ je o chefu Hrvoju Kroflinu iz zagrebačkog restorana ManO2.

"Počašćeni smo što je jedan od nominiranih chefova i naš Hrvoje Kroflin", poručili su iz zagrebačkog restorana ManO2, koji je, podsjetimo, pobijedio u kategoriji visoke kuhinje po izboru nagrade Dobri restorani 2023, a našu ovogodišnju recenziju možete pročitati ovdje.

image

Chef restorana ManO2 Hrvoje Kroflin pripremio je jelo inspirirano jajima za magazin Dobra hrana

Berislava Picek/Cropix

Da to puno znači, kako za tim ovog restorana, tako i za našu gastronomiju - govori i činjenica da se našao uz bok svjetski poznatih chefova kao što su Alberto Adrià, Gaggan Anand, Massimiliano Alajmo, René Frank, Simon Rogan, Mitsuharu Tsumura, Elena Arzak, ali i mnogi drugi.

Podsjetimo, chefu Hrvoju Kroflinu ovo nije prvi put da se našao na listi kandidata u izboru The Best Chef Top 100, ujedno priznatoj kao prestižna lista najboljih chefova u svijetu, već nominacija dolazi drugu godinu za redom, što također govori o Kroflinovoj inovativnosti, originalnosti i kvaliteti. Također, treba naglasiti kako je Kroflin ujedno je i prvi hrvatski chef ikad nominiran u ovom izboru, što je svakako veliko priznanje.

Izbor najboljih počinje u 20:30 po lokalnom vremenu, odnosno oko 3:30 po europskom vremenu.

Ne trebamo ni govoriti kao je chef Kroflin naš glas već osvojio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:06