Otvara i restoran

Vehid iz Hell‘s Kitchena okupio ekipu iz showa i krenuo u poslovne vode: ‘Nudimo drugačiji koncept‘

Vehid, Domagoj i Roko Ć. ili Uprava, kako su se našalili

 Instagram
Dok Viktor uživa u nagradi pa na Korčuli radi u LD restoranu chefa Marka Gajskog, njegov protukandidat u finalu ne miruje

Gledajući prvu sezonu gastro natjecanja Hell‘s Kitchen mnogi su imali što reći za kandidate osvrčući se na njihovo znanje i vještine. Međutim, jedno im se ne može osporiti, uz manje iznimke koje možemo pripisati pojedincima, zapravo su "crveni" i "plavi" bili dobri timovi. Podržavali su se, pomagali jedni drugima, dijelili savjete, tješili..., pa je tako ovaj show izrodio i neka nova prijateljstva što je već bilo vidljivo i dok je emisija emitirana.

Međutim, kada je završila i posljednja emisija u kojoj smo doznali pobjednika prve sezone, ta su se prijateljstva očito nastavila i ozbiljno produbila kad je pala i zadnja klapa. Naime, kako prenosi RTL, nekoliko se kandidata udružilo u jedinstveni Imperial Chef projekt, što su im otkrili finalist natjecanja Vehid Šaldić i Domagoj Čirjak.

image

Hell‘s Kitchen

RTL/Press

"Vehid i ja smo još u showu razgovarali o toj ideji, a za nju su bili zainteresirani i Marko i Chiara. Udružili smo se nakon završetka snimanja i sada radimo veća događanja s naglaskom na fine dining. U obzir dolaze sva događanja - od domjenaka preko vjenčanja do ostalih manifestacija. Baziramo se na Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Italiju", otkrio je Domagoj ističući da već imaju nekoliko rezervacija diljem Hrvatske.

"Ovo što mi radimo je koncept privatnih večera na raznim lokacijama. Već imamo bukirano nekoliko vikenda. Ovo je malo drugačiji koncept", nastavio je Vehid.

Dečki su rekli i da su ideju predstavili i chefu Tomu Gretiću, glavnom chefu Hell‘s Kitchena, koji ih je u svemu tome i podržao: "Baš nam je potpora. Rekao nam je kako je to vrhunska ideja i da mu je drago da se nas nekoliko drži zajedno".

image

Tom Gretić

Vedran Peteh/Cropix

U međuvremenu se Vehidu, Domagoju, Marku i Chiari priključio i Roko Ćibarić. No, to nije jedina novost. Kako je finalist otkrio za RTL - uskoro otvara restoran u Rijeci s dvoje prijatelja koje mu je donijelo sudjelovanje u Hell‘s Kitchenu, baš kako su maštali još u showu.

"Restoran otvaramo u centru grada Rijeke. Pronašao sam lokal koji će mi ustupiti prostor, a u kuhinji će mi se pridružiti Roko Ć. i Marko Leutar", otkrio je Vehid i dodao kako je s njih dvoje nekako najviše privatno kliknuo.

U međuvremenu, pobjednih showa Viktor Vercoustre radi u LD restoranu chefa Marka Gajskog na Korčuli, što je bio dio nagrade za pobjednika Hell‘s Kitchena, a mnogima dragi kandidat Dominik napustio je Zagreb i poziciju chefa El Tora (s koje je i otišao u show) i otišao raditi u Dubrovnik kod chefa Brune Vokala u Restaurant 360.

image
RTL/Press

TKO JE VEHID ŠALDIĆ

Vehid Šaldić (24) rodom je iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru je počeo graditi u Hrvatskoj. Kao pomoćni kuhar karijeru započinje u jednom pulskom hotelu, no brzo je dogurao do pozicije sous chefa i šefa kuhinje, pa sve do privatnog kuhara, a pružao je i usluge consultinga. Kako piše RTL iza njega je već i pozicija korporativnog chefa. No, ni kulinarska nadmetanja nisu mu strana, jer je već bio na brojnim domaćim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, a jedan od najvećih uspjeha je onaj na ‘Biseru mora‘, najvećem kulinarskom natjecanju u ovom dijelu Mediterana i Europe. Prije dvije godine odnio je titulu juniorskog prvaka, a natjecao se u čak 12 kategorija. Da njegovoj ambiciji nema kraja, svjedoči i vlastiti brend profesionalnih kuhinjskih noževa koji je pokrenuo, a sada pokretanje Imperial Chef projekta te otvaranje restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 09:17