Predstavljamo nepretenciozne fritaje, s povrćem, gljivama i divljim biljem. Recepti su za dvije osobe. Kuha Vesna Miletić, vlasnica restorana Tač.
Gore lijevo: Zdravi vrganji
Dva zdrava vrganja, jedna glavica luka kozjaka, dvije velike žlice maslinova ulja, jedna mala žlica maslaca, sol, papar, dva jaja.
– Na ulju i maslacu prodinstati sjeckani kozjak, posoliti te dodati na listiće narezane vrganje. Istrajbati jaja u koja ste dodali malo soli i papra pa ih izliti na vrganje i lagano miješati do željene gustoće.
Gore desno: Zelena divlja rosa
Dvije šake zelene rose, malo ribanog tvrdog sira, dva jaja, prstohvat soli, papar i maslinovo ulje.
Na zagrijanom ulju prodinstati kratko rosu uz dolijevanje nekoliko kapi tople vode.Nakon nekoliko minuta uliti razmućena jaja, sir, po potrebi sol i mljeveni papar.
Dolje desno: Divlje šparoge
Dva jaja, stručak divljih šparoga, dvije žlice ulja (maslinovog), žlicu maslaca, sol i papar.
– Na maslinovo ulje i maslac dodati natrgane šparoge te smanjiti vatru i miješati, dodajući po nekoliko kapi tople vode da šparoga omekša. Nakon tri minute dodati ulupana jaja, posoliti i popapriti.
Dolje lijevo: Pera mladog luka
Zelena pera od svežnja mladog luka, dvije šnite dimljenog špeka ili pršuta, sol, papar, dva jaja, par kapi maslinova ulja.
– Na maslinovu ulju popržiti narezani špek ili pršut, a zatim dodati na kolutiće narezana pera mladog luka i lagano ih prodinstati. Na to dodati ulupana dva jaja i svježe mljevenog papra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....