Međimurska Mala hiža, smještena u Mačkovcu nedaleko Čakovca, jedan je od omiljenih tradicionalnih restorana toga kraja, ali i općenito u zemlji. Osim Međimuraca, već se godinama tamo upućuju i Zagrepčani, pa i gosti iz drugih dijelova zemlje, a upravo tim pod vodstvom Branimira Tomašića, vlasnika Male hiže, ovih dana slavi veliki 23. rođendan.
Osim po ugodno, sa starinskim štihom uređenom prostoru restorana, prostranoj terasi i lijepo uređenom dvorištu, razlog zbog kojeg se gurmani ovdje vole vratiti je svakako i hrana. Kada smo ih prošle godine posjetili, tamo smo kušali odličnog kopuna s trgancima i vanjkušima te svinjetinu s chutneyem od trešanja i turošem, a uvijek odlični ovdje su i deserti, među kojima najčešće biramo kombinaciju sladoleda od buče i međimursku gibanicu. Porcije su ovdje obilne, a hrana slasna.
Svakako vrijedi napomenuti i kako je Mala hiža jedan od onih restorana koji posebnu pažnju posvećuje tradiciji, ali da su daleko od klasike, već je na prvi pogled jasno iz njihovih tanjura. Jela prilagođavaju sezoni, a velik dio namirnica dolazi iz njihovog uzgoja, što je svakako pohvalno.
S obzirom na to da su stigli prvi pravi sunčani dani, idealni za izlet van grada, možda su veliki rođendan i ova dobra preporuka dovoljan razlog da vikend iskoristite za odlazak u Međimurje. Osim u Malu hižu, svratiti možete i do Mađerkinog brega, gdje upravo ovih dana otvaraju sezonu.
Važno je dodati i kako će sav sadržaj gostima tijekom travnja biti dostupan samo vikendom, dok od svibnja Mađerkin breg radi svakoga dana. Dakle, to su dva više nego dobra razloga da sjednete u automobil, odradite vožnju od nešto više od sat vremena i prepustite se uživanju na međimurski način.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....