Što zbog medijske sveprisutnosti, što zbog hiperaktivnosti oko angažmana na raznim radionicama i akcijama gdje promovira ponaprije maritimne teme održivosti i racionalnog korištenja morskih resursa, ne možemo se zapravo sjetiti kad je David Skoko posljednji put u Zagrebu - samo kuhao. Zato za dvije večere u zagrebačkom Nautic Clubu Pojoda, gdje će ga u petak i subotu, 2. i 3. veljače, ugostiti chef Christian Misirača, vlada velik interes.
Pojodina se praksa ugošćivanja poznatih chefova uvriježila već na samom početku osnivanja tog klupskog restorana u Praškoj ulici - a ima tome sad već skoro dvije godine - pa je Misirača dosad već kuhao u paru s mnogima. Nedavno je tako u Pojodi gostovao Vjeko Bašić iz murterske Konobe Boba, prije njega iz Baranje je došao Josić, bili su tu i Tom Gretić i Hrvoje Zirojević… I uvijek su se takva gostovanja pokazala vrlo uspješnim, sve su večere redovito popunjene.
"Formula je uglavnom ista", kaže Christian Misirača i dodaje: "Obično gostujući chef i ja kuhamo svaki po tri slijeda. I premda mi u Pojodi jesmo orijentirani ponajprije na Mediteran, nisu to isključivo riblja jela. Od Skoke ipak, s obzirom na njegovu temu, gosti mogu očekivati morski meni. Naravno, da ne bi bilo iznenađenja, večeru prije pomno isplaniramo. Nećemo još sve otkriti, jer iznenađenja mora biti, ali ja mogu reći da će jedan od mojih sljedova svakako biti tuna s foie gras - to jelo baš volim, a vole ga i gosti."
Večera od šest sljedova koju će u petak i subotu, s početkom u 18 sati, prirediti atraktivan kuharski par Misirača - Skoko stoji 75 eura po osobi. Goste će dočekati pjenušac dobrodošlice vinarije Bolfan, a njihova će se vina po želji moći upariti i s ostatkom večere.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....