Novo u gradu

U Zagreb je stigla najukusnija bubble tea franšiza u Europi, nude nešto što nema nitko drugi

 Teeamo.eu
S prvim danom ljeta glavni je grad dobio novo mjesto za uživanje u trenutno jednom od najpopularnijih napitaka

Na adresi Ilica 156, u Zagrebu je otvoren još jedan bubble tea shop - Teeamo, koji je dio brzorastuće kineske franšize osnovane u Njemačkoj. Poznat kao jedan od onih koji koristi autentične tajvanske čajeve i tapioka bobice, Teeamo još od 2018. godine nudi inovativne kreacije čaja s mjehurićima. Za sebe vole reći da su vodeći i jedinstveni u proizvodnji voćnih čajeva, mliječnih čajeva i frapea od voćnog jogurta s mješavinom okusa, sladoleda, mlijeka i preljeva od voća. Nakon uspješnog starta u Stuttgartu početkom 2018., širenje u druge europske zemlje postala im je misija. U međuvremenu su tako otvorili više od 20 trgovina diljem Europe, kojima upravljaju izravno ili putem franšiznih partnera, a s prvim danom ljeta bubble tea shop Teeamo stigao je i u Zagreb.

Teeamo Zagreb trenutno u ponudi ima Yoghurt frape od jagode, borovnice, breskve, manga ili dinje po cijeni od 6,50 eura za veliku čašu, zatim Fruit tea od jagode, borovnice, breskve, manga, pitaje, dinje i ličija po cijeni od 5,90 eura za veliku čašu. Tu je i Bobo Shake u četiri okusa i po cijeni od 5,50 eura za srednje veliku čašu te Soda u devet različitih okusa po cijeni od 4,90 eura za veliku čašu.

Novo mjesto u gradu nudi i snackove, kao što su pocky, OREO rolls i mochi, a cijene se kreću od oko 2,50 do 4,80 eura.

Bubble tea, koji je od lani postao hit i među Hrvatima, osmišljen je na Tajvanu 80-ih godina prošlog stoljeća, kada se posluživao vruć, a ne hladan. Međutim, tek dodajući mu perlice tapioke postao je zanimljiv i na svjetskom tržištu. Teeamo se, kad govorimo o ponudi, od ostalih bubble tea shopova razlikuje po milk tea segmentu, a dobro je znati kako svoj bubble tea možete ovdje dobiti s kuglicama, bez njih, kao i da čaj može biti topao ili hladan, kako više volite.

Iako je u svijetu, pa i u susjednim zemljama ovaj napitak već godinama dostupan i prilično popularan, u Hrvatsku, točnije Zagreb, stigao je tek prije nešto manje od godinu dana, kada je otvoren mali Kill Candy kiosk u Vlaškoj ulici. Odmah je postao veliki hit i za njihov se bubble tea čekalo u redovima. Nakon toga, u prosincu prošle godine otvoren je i Hi Chai u zagrebačkoj Bakačevoj ulici, a na proljeće je u Zagrebu i Splitu otvoren i Crazy bubble, najveći bubble tea lanac u Europi. Dobro je znati da u Pekinškoj Patki, trgovini sa širokom ponudom azijskih proizvoda, možete pronaći i pakete za kućnu pripremu bubble tea napitka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 16:18