BURGER FESTIVAL

U Zadru uskoro počinje najpopularniji street food festival u zemlji, evo što će se sve nuditi

Burger Festival će se u Zadru održavati od 10. do 20. srpnja

Kako najavljuju organizatori, nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg premijernog izdanja, Burger Festival se vraća u Zadar. Ove godine zadarski će Trg Pet bunara ugostiti ukupno devet kućica na kojima će sada već poznata lica pripremati burgere i druge street food zalogaje.

Svi Zadrani i gosti grada tako će od 10. do 20. srpnja moći uživati u više od 20 autorskih burgera na kućicama Institut za burgere by Mate Janković, Chef‘s burger by Ivan Pažanin, Good Food, Beg’s Plant Based, Picnic Mingle & Fun i Burgers&more. Tu su i kokteli s kućice Gingle Bells, zatim Picnic Craft Cocktails, te Central bar s rashlađenim Staropramen pivom, vrhunskim vinima vinarije Šoškić i drugim pitkim osvježavajućim rješenjima.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

KAKVI ĆE SE TOČNO BURGERI NUDITI?

Još prošle godine Mate Janković je posjetitelje osvojio Classic burgerom, zatim Pepper Jack i Bacon Jalapeño burgerima koje spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, a isto će pokušati ponoviti i ove.

image
Sandro Sklepic/

Ivan Pažanin nudit će svoj Original cheeseburger, Basil Garlic burger te Crispy Kapula burger. I on ih sve spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, te s posebnim mediteranskim štihom. Obojica poznatih chefova najavljuju iznenađenja za Zadar.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Iz zagrebačkog Good Fooda stižu Double Trouble i King of BBQ koji sadrži dvostruku porciju burgera od 100% domaćeg junećeg mesa, te Avokado Chic(k) s crispy piletinom, avokadom, rikulom, cheddar sirom i mango-curry umakom, koji je ove godine već bio hit u Bjelovaru, otkrivaju organizatori.

"Da burgeri mogu izgledati i imati okus po mesu, a da su u cijelosti napravljeni od namirnica biljnog porijekla i ove će godine pokazati Beg’s Plant Based Street Food", dodaju u najavi festivala, pa nastavljaju: "Primjerice prošle godine su se tražile repete za njegov Beg’s Cheese burger kojeg spremaju s Kroštulinim Plant Based Brioche pecivom, Beyond Meat pljeskavicom, Bedda topljivim sirom, BBQ umakom, Honey Mustard Mayo umakom, iceberg salatom, rikulom i rajčicom. Brojni su posjetitelji bili oduševljeni i Beg’s Hot Summer burgerom, a publiku diljem Hrvatske osvojili su njegovi i Spicy Chicken i Crispy Chicken burgeri."

image
Sandro Sklepic/

Na svom će se terenu pokazati i zadarska ekipa iz Picnic Mingle & Funa. Na Trgu Pet bunara posjetitelje će dočekati s ljetnim osvježenjem u formi Summer Basil Burgera, s kombinacijom, među ostalim, majoneze od bosiljka, rajčice, mozzarelle i rikole. U ponudi će imati i prošlogodišnji hit, Juicy Burger sa 100% junećim burgerom na brioche pecivu od krumpirovog tijesta, s dijon aioli umakom, guacamoleom, mozzarellom, svježom Picnic salsom, zelenom salaticom i jajem, a tu su i Picnicovi stalni favoriti: Blackie Burger i Burger od kozica. Za dodatak, tu su i Basil Pistachio Sweet Fries s novom kombinacijom basil Aiolija i pistacija te njihovi Truffle Padano krumpirići. Za osvježenje savjetuju kušati Picnicov Matcha Mojito, inovativni koktel s rumom, matcha čajem, yuzu, bazgom, limetom i mentom, klarificiran sojinim jogurtom. A s obzirom na činjenicu da su u rodnome gradu, posebno ističu Maraschino Spritz.

image
Ustupljena Fotografija/

Na Trgu Pet bunara svoje Zadrane i sve goste hranu će pripremati i ekipa iz Burgers&more. Oni su se prije par mjeseci zbog renovacije privremeno preselili na novu lokaciju, samo nekih 200 metara udaljenu od prijašnje. Realizirali su tako ideju fast food objekta pod nazivom Burgers&more Garden koji radi na principu food trucka s otvorenom vanjskom terasom okruženom borovima. Mlada i vesela ekipa maksimalno se trudi posvetiti gostima i nahraniti ih svježim i kvalitetnim namirnicama. Za drugo pojavljivanje na Burger Festivalu Zadar priredili su čak pet burgera: Truffle, Royal, Smokey Joe, Spicy Jack i New York Style burger, onion rings, te svoje poznate batate.

image
Sandro Sklepic/

ZA VIŠE INFORMACIJA...

Kako ističu sudionici i organizatori, drugo po redu izdanje Burger Festivala Zadar nova je prilika stanovnicima i gostima grada koji na najoriginalniji način ujedinjuje drevno i moderno, osobno iskusiti zašto je ovaj festival omiljen među ljubiteljima vrhunskog street fooda, te rekorder po posjećenosti u cijeloj regiji.

Za sve informacije svakako zapratite Burger Festival na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:44