Pretražujući Instagram, ovih smo dana naišli na profil Adélie Bakerie, a onda saznali i kako iza svega stoji priča koja bi itekako mogla zainteresirati splitske gurmane. Naime, riječ je o pekarnici koja bi se uskoro trebala otvoriti u Splitu i u kojoj će se nuditi kroasani, francuske poslastice kao što su pain au chocolat, brioche peciva i madeleines kolačići, tartevi od jagode, maline, limuna i jagode, flan, eclairsi i druge poznate slastice. U ponudi će biti i kruh, sendviči u kojem spajaju sastojke kao što su brie sir i puretina, rajčica i kozji sir te popularni croque monsieur, ali i quicheovi u tri varijante - klasični Quiche Lorraine, zatim s lososom te vegetarijanski.
Kako smo saznali, fokus će biti na kvaliteti sastojaka i samih proizvoda, a cijela ideja je stvoriti luksuznu francusku pekarnicu kakvu Split do sada još nije imao.
"Naši sastojci su pažljivo odabrani i nabavljamo ih direktno od proizvođača. Naš tim redovito putuje u Francusku kako bi pronašli najkvalitetnije sastojke koji su nam potrebni za jela s našeg menija. Stoga, ako nam ponekad nekog proizvoda ponestane, oprostite nam. Dobrim stvarima treba dati vremena", napisali na svojoj službenoj stranici.
Kako su objavili na Facebook profilu, pekarnica je trebala biti otvorena 1. lipnja, no renovacija prostora na adresi Zagrebačka ulica 29 se odužila i to je odgođeno. O datumu otvorenja, rekli su, one nestrpljive obavijestit će putem društvenih mreža. Više informacija o ponudi možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....