Iza ovog pothvata stoji Fran Ćurković, mladi poduzetnik kojeg je zagrebačka scena ulične hrane upoznala još na Adventu 2017. godine, kad je pomeo konkurenciju domišljatom kreacijom - street sarmom.
S vremenom su mu ambicije porasle i poželio je Zagrepčanima ponuditi nešto kvalitetno, a dostupno, i onima koji nisu skloni redovitim odlascima u fine dining restorane. Tako je nastao Market Bistro & Bar, bistro s 22 sjedeća mjesta, dugačkim šankom i jednostavnim menijem na kojem će biti dnevna jela koja im omogućuju igru sa svježim namirnicama s Dolca.
Jela sprema kuhar Marko Ivančević, koji s Franom Ćurkovićem razrađuje ponudu bistroa, a povjerenje i smisao za humor čine ih dobrim timom. Na meniju koji će se sezonski mijenjati tako se trenutno nalaze jela poput sarme, pašticade, burgera purgera, juha i slično, kao i tacosi na hrvatski način:
- Naša ideja je da tradicionalna hrvatska jela stavimo u neke nove oblike. Na kućicama smo to radili sa street sarmom i s grahom i kobasicom u tortilji, a u Marketu prepoznatljive okuse domaće kuhinje predstavljamo u svojim jelima na novi način - objasnio je Fran i dodao: - Tako smo, primjerice, napravili hrvatske tacose s pašticadom, “rastavljenom” sarmom i pilećim paprikašem. Tacosi su svjetski hit koji kod nas tek dolazi, a ovisno o tome koliko vas ima u društvu, možete kombinirati više okusa. Sve smo testirali prije nekoliko dana, kad su naše obitelji i prijatelji ispunili Market da kušaju što nudimo, a oni su nam i najstroži kritičari.
Od Marketa žele stvoriti mjesto za razmjenu ideja i druženje mlađih generacija koje sada dolaze na svoje, imaju stalne prihode i žele se počastiti ukusnom hranom, hrvatskim vinima i koktelima po razumnim cijenama. Naime, Fran je osmislio i nekoliko zanimljivih koktela, od kojih u jednom koristi infuzirani džin s hibiskusom ili, pak, kombinira džin sa sokom od naranče i limuna.
Cijene koktela kreću se do 28 kuna, a da cijene ovdje općenito nisu otišle u nebo pokazuje činjenica da im je najskuplje jelo gregada s brancinom za 72 kn.
- Želja nam je da Market bude mjesto susreta ljudi, mjesto na koje se može doći, i do sedam navečer pojesti nešto konkretnije, a nakon sedam, kada se bistro pretvara u bar, prigristi nešto laganije uz piće - istaknuo je Fran Ćurković.
Već polako počinju pripreme i za Advent, na kojem će biti na dvije lokacije, na tradicionalnom Fuliranju i u Ledenom parku, a ponuda će im se razlikovati na sva tri mjesta na kojima možete kušati njihove kreacije. Dok grad ne počne ponovno živjeti adventsko ludilo, Market Bistro & Bar mjesto je na kojem se možete s užitkom družiti s prijateljima bez grižnje savjesti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....