Nakon velikog uspjeha brenda Fish House u Rovinju, a potom i u Zadru, chef Jasmin Hajrula sada dolazi u Zagreb. Otvaranje prvog zagrebačkog restorana najavio je na društvenim mrežama i odmah izazvao veliko zanimanje pa smo ga kontaktirali kako bismo saznali detalje. Jasmin nam je rekao kako datum otvorenja još uvijek nije siguran, ali lokal u Masarykovoj ulici trebao bi otvoriti sredinom studenog ili početkom prosinca. A jednom kada otvore svoja vrata, čini nam se, ponudom bi itekako mogli zainteresirati Zagrepčane.
"Ponuda će biti kao ona u Rovinju i Zadru, ali si nekoliko noviteta. Za razliku od restorana na moru, ovdje ćemo biti otvoreni cijele godine i nudit ćemo naše klasike, ali i četiri posebna jela koja ćemo mijenjati sezonski, svaka dva do tri mjeseca. Ponudu rotiramo i u drugim lokalima, ali ovdje će to biti malo češće. Imat ćemo burgere, koji su kod nas uvijek dostupni, ali i druga jela koja će biti u skladu sa sezonom. Imat ćemo nešto na žlicu, sendviče, kombinaciju ribe s kestenom, bučom ili što već godišnje doba bude diktiralo. Bit će tu hladne i tople varijante zdjela, club sendvič s pršutom od tune, neki od burgera će isto biti u posebnim ponudama, tjestenine...", otkrio nam je Jasmin Hajrula.
Dodao je i kako će se cijene po jelu kretati od 8 do 14 eura, koliko će otprilike koštati burgeri koje rade s kvalitetnim namirnicama i konkretnim komadima ribe. Primjerice, dodao je, u burger s oradom stavljaju čak 150 grama ribe, a rade i svoje umake i priloge.
"Svaki naš burger sadrži drugačiji umak, sve ih radimo sami, a kada su u pitanju prilozi, ljudi mogu očekivati kombinacije kao što je carpaccio od tikvica s pestom te prženo i ukiseljeno povrće. Također, velik dio našeg menija, oko 80 posto, sastavljen je od svježe ribe. Puno ulažemo i u edukaciju osoblja i držimo se one ‘od mora do stola‘ što se najbolje možemo", dodao je Hajrula koji je svojedobno radio i u poznatim hrvatskim restoranima, a kada je pokrenuo Fish House, od samog početka bio je fokusiran na to da publici ponudi nešto više od klasičnog ribljeg fast fooda.
"Netko će se možda sjećati, neko vrijeme radili smo svoje riblje kobasice, to je bio totalni hit i to je zapravo razlika između nas i drugih koji se bave nekakvim vidom fast fooda. Rekao bih zapravo da smo mi nekakav fast casual restoran. Recimo, imat ćemo vilice i noževe, ljudi će moći sjesti i uživati u hrani i usluzi koja će biti na razini. Ono što nam je najbitnije jest da i ovdje isporučimo ono što smo radili do sad. Cijela ideja o otvaranju lokala u Zagrebu rodila se upravo zato što je velik broj Zagrepčana, kada bi došli u Rovinj, pitalo zašto tako nešto ne postoji i u Zagrebu. Slušali smo tržište, vidjeli da se publici sviđa što radimo i odlučili otvoriti i ovdje", objasnio je Hajrula.
Otkrio je i kako će lokal imati 20-30 sjedećih mjesta, a neka jela moći će se naručiti i za van pa pokupiti u lokalu. No, neka će za konzumaciju biti dostupna samo u lokalu kako u dostavi ne bi izgubila na kvaliteti.
"Toplo hladna jela su idealna za dostavu, ali nešto što, primjerice, sadrži tempuru, ne možemo upakirati u kutiju i poslati jer kada jednom dođe na adresu, više neće biti onakvo kakvo samo zamislili."
Osim jela kao što su bao buns s brudetom od kozica ili buzare na novi način, ovdje će gosti moći uživati i u premium istarskim proizvodima kao što je Chiavalon maslinovo ulje i Fakin vina.
"Za sada nam je fokus na kvaliteti i drugačijem pogledu na riblju ponudu u gradu, a s vremenom ćemo osluškivati publiku i nuditi ono što njima odgovara. Donosimo dio Istre u Zagreb i mislim da će ovo biti jedna kvalitetna priča", rekao je Hajrula na kraju razgovora.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....