USKORO!

U Rovinju su ludi za njihovim burgerima, a sada u Zagrebu otvaraju prvi riblji restoran, evo što će nuditi

Jedno od njihovih najpopularnijih jela, bao buns s brudetom od kozica, također će se nalaziti na meniju zagrebačkog restorana

Nakon velikog uspjeha brenda Fish House u Rovinju, a potom i u Zadru, chef Jasmin Hajrula sada dolazi u Zagreb. Otvaranje prvog zagrebačkog restorana najavio je na društvenim mrežama i odmah izazvao veliko zanimanje pa smo ga kontaktirali kako bismo saznali detalje. Jasmin nam je rekao kako datum otvorenja još uvijek nije siguran, ali lokal u Masarykovoj ulici trebao bi otvoriti sredinom studenog ili početkom prosinca. A jednom kada otvore svoja vrata, čini nam se, ponudom bi itekako mogli zainteresirati Zagrepčane.

"Ponuda će biti kao ona u Rovinju i Zadru, ali si nekoliko noviteta. Za razliku od restorana na moru, ovdje ćemo biti otvoreni cijele godine i nudit ćemo naše klasike, ali i četiri posebna jela koja ćemo mijenjati sezonski, svaka dva do tri mjeseca. Ponudu rotiramo i u drugim lokalima, ali ovdje će to biti malo češće. Imat ćemo burgere, koji su kod nas uvijek dostupni, ali i druga jela koja će biti u skladu sa sezonom. Imat ćemo nešto na žlicu, sendviče, kombinaciju ribe s kestenom, bučom ili što već godišnje doba bude diktiralo. Bit će tu hladne i tople varijante zdjela, club sendvič s pršutom od tune, neki od burgera će isto biti u posebnim ponudama, tjestenine...", otkrio nam je Jasmin Hajrula.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Dodao je i kako će se cijene po jelu kretati od 8 do 14 eura, koliko će otprilike koštati burgeri koje rade s kvalitetnim namirnicama i konkretnim komadima ribe. Primjerice, dodao je, u burger s oradom stavljaju čak 150 grama ribe, a rade i svoje umake i priloge.

"Svaki naš burger sadrži drugačiji umak, sve ih radimo sami, a kada su u pitanju prilozi, ljudi mogu očekivati kombinacije kao što je carpaccio od tikvica s pestom te prženo i ukiseljeno povrće. Također, velik dio našeg menija, oko 80 posto, sastavljen je od svježe ribe. Puno ulažemo i u edukaciju osoblja i držimo se one ‘od mora do stola‘ što se najbolje možemo", dodao je Hajrula koji je svojedobno radio i u poznatim hrvatskim restoranima, a kada je pokrenuo Fish House, od samog početka bio je fokusiran na to da publici ponudi nešto više od klasičnog ribljeg fast fooda.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

"Netko će se možda sjećati, neko vrijeme radili smo svoje riblje kobasice, to je bio totalni hit i to je zapravo razlika između nas i drugih koji se bave nekakvim vidom fast fooda. Rekao bih zapravo da smo mi nekakav fast casual restoran. Recimo, imat ćemo vilice i noževe, ljudi će moći sjesti i uživati u hrani i usluzi koja će biti na razini. Ono što nam je najbitnije jest da i ovdje isporučimo ono što smo radili do sad. Cijela ideja o otvaranju lokala u Zagrebu rodila se upravo zato što je velik broj Zagrepčana, kada bi došli u Rovinj, pitalo zašto tako nešto ne postoji i u Zagrebu. Slušali smo tržište, vidjeli da se publici sviđa što radimo i odlučili otvoriti i ovdje", objasnio je Hajrula.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

Otkrio je i kako će lokal imati 20-30 sjedećih mjesta, a neka jela moći će se naručiti i za van pa pokupiti u lokalu. No, neka će za konzumaciju biti dostupna samo u lokalu kako u dostavi ne bi izgubila na kvaliteti.

"Toplo hladna jela su idealna za dostavu, ali nešto što, primjerice, sadrži tempuru, ne možemo upakirati u kutiju i poslati jer kada jednom dođe na adresu, više neće biti onakvo kakvo samo zamislili."

Osim jela kao što su bao buns s brudetom od kozica ili buzare na novi način, ovdje će gosti moći uživati i u premium istarskim proizvodima kao što je Chiavalon maslinovo ulje i Fakin vina.

"Za sada nam je fokus na kvaliteti i drugačijem pogledu na riblju ponudu u gradu, a s vremenom ćemo osluškivati publiku i nuditi ono što njima odgovara. Donosimo dio Istre u Zagreb i mislim da će ovo biti jedna kvalitetna priča", rekao je Hajrula na kraju razgovora.

U želji da gostima ponudi nešto drugačije i prezentira ribu na inovativan način, Puljanin Jasmin Hajrula početkom lipnja 2021. godine otvorio je prvi Fish House restoran u Rovinju. U šarmatnom ribljem street food lokalu od samog početka nudio je posebno osmišljena jela u kojima je spajao Mediteran i Aziju, a budući da je goste od samog početka prilično zainteresirao, prošle godine otvorio je još jednu poslovnicu Fish Housea u Zadru. Cijelu priču o chefu Hajruli pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. listopad 2024 06:14