PROLJETNA DRUŽENJA

U poznato zagrebačko dvorište stiže veliko i važno ime europske vinske (i gastro) scene, evo detalja

 Nesputana Vina Facebook/
Dvorište na adresi Jurja Žerjavića 7/2 ponovno postaje mjesto gdje, uz čašu dobrog vina, možete učiti od najvećih na svom području

Ekipa iz Nesputanih vina nedavno je objavila svoj raspored radionica za travanj i time otkrila jaka imena s kojima će se zaintereirati uskoro imati prilike upoznati u njihovoj vinoteci na adresi Jurja Žerjavića 7/2.

"Ponosni smo i radosni što nam u posjet dolazi Werner Michlits, vlasnik jedne od najuspješnijih biodinamičkih farmi centralne Europe. Kroz dva dana i niz događanja imat ćete priliku uživati u bogatom Meinklang portfelju. Također vam spremamo i nekoliko zanimljivih i edukativnih vinskih radionica", najavili su.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Mario Kucera/

U petak, 5. travnja, dakle, u goste u Cafe u Dvorištu stiže vlasnik austrijske biodinamičke Meinklang farme, Werner Michlits, čiji je projekt dokaz da organska poljoprivreda, uključujući i vinogradarstvo, može ostvariti uspjeh na većoj i višoj razini, objasnili su iz Nesputanih vina.

Riječ je o, dodaju, zatvorenoj, samodostatnoj biodinamičkoj farmi od 2000 hektara, koja je dom stada goveda Angus i Aubrac, svinja Mangalitsa, konja, ovaca i kokoši. Uzgajaju i pir, zob, raž, ječam, pšenicu, proso, kukuruz, heljdu, širok izbor povrća, topaz jabuke, grožđe od kojeg se proizvodi vino, a jedan od konačnih proizvoda je i pivo. Uz sve to, Meinklang je jedno od najpoznatijih i najjačih imena u svijetu biodinamičkih vina pa je svakako velika stvar što dolaze upravo u Zagreb.

image
Andreas Hafenscher/
image
Ustupljena Fotografija/

Za vrijeme otvorenog druženja, koje će trajati od 17 do 21 sat, gosti će moći postavljati pitanja i saznati baš sve što ih zanima, uživati u Meinklang vinima na čaše te zalogajima pripremljenim od proizvoda s Meinklang farme i zagrebačkog Sala, u kojem i inače koriste njihovu pšenicu. Nakon toga, druženje se seli u Bastion No.19, na adresu Masarykova ulica 19, gdje će biti održan after party.

image
Privatna Arhiva/

Za one koji, pak, žele pobliže upoznati Wernera Michlitsa i saznati baš sve o njegovoj filozofiji, ekipa iz Nesputanih vina u četvrtak, 4. travnja, organizira večernje druženje uz kušanje sedam posebnijih Meinklang vina. Početak je zakazan za 19 i 30 sati, a cijena po osobi je 40 eura.

image
Mario Kucera/

Osim Michlitsa i Meinklang vina, u Nesputanim vinima 12. travnja zainteresirani će na jednoj od radionica dobiti i odgovore na pitanja tko je Franz Strohmeier i zašto su nam njegova vina posebno draga, zašto mu je važna bioraznolikost, kako njegovo povjerenje u prirodne procese utječe na njegov pristup vinogradarstvu i podrumarstvu te na koji način uspijeva napraviti vino bez dodanih sulfita. Radionica Strohmeier vina počet će u 19 i 30 sati, cijena po osobi je 48 eura. Kako poručuju iz Nesputanih vina, sve radionice se održavaju u intimnoj atmosferi vinoteke i mjesta ima samo za sedam polaznika.

Dodatne informacije možete potražiti na njihovim društvenim mrežama i porukom na službenu e-mail adresu - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:43