U novom broju magazina: breskve

Pripremite se, 7. srpnja polijećemo. Danas smo vam pripremili cijeli meni od bresaka – od predjela pa do deserta, uz jedno osvježavajuće piće, dakako.

Za recepte i fotke morat ćete se dakle strpiti još desetak dana, kao i za otkrivanje misterioznog identiteta vlasnika crvene tenisice, a u međuvremenu evo par stvari koje o breskvama možda i niste znali:

  1. Breskve su dobre za probavu i imaju diuretički učinak – možete pojačati njihovu konzumaciju kada želite pročistiti mjehur i jetru.
  2. Idealan su zalogaj između obroka – lagane su, pune vitamina (A, B i C), daju osjećaj sitosti, a imaju nisku kalorijsku vrijednost (jedna breskva ima 50-ak kalorija).
  3. Kažu da su breskve i dobar afrodizijak te da sprječavaju gubitak kose.
  4. Podrijetlom su iz Kine, no na zapad su nam došle preko Perzije pa su ih nekad davno čak zvali perzijskim jabukama.
  5. Kina je najveći proizvođač bresaka na svijetu, a na drugom je mjesu Italija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 03:50