Pripremite se, 7. srpnja polijećemo. Danas smo vam pripremili cijeli meni od bresaka – od predjela pa do deserta, uz jedno osvježavajuće piće, dakako.
Za recepte i fotke morat ćete se dakle strpiti još desetak dana, kao i za otkrivanje misterioznog identiteta vlasnika crvene tenisice, a u međuvremenu evo par stvari koje o breskvama možda i niste znali:
- Breskve su dobre za probavu i imaju diuretički učinak – možete pojačati njihovu konzumaciju kada želite pročistiti mjehur i jetru.
- Idealan su zalogaj između obroka – lagane su, pune vitamina (A, B i C), daju osjećaj sitosti, a imaju nisku kalorijsku vrijednost (jedna breskva ima 50-ak kalorija).
- Kažu da su breskve i dobar afrodizijak te da sprječavaju gubitak kose.
- Podrijetlom su iz Kine, no na zapad su nam došle preko Perzije pa su ih nekad davno čak zvali perzijskim jabukama.
- Kina je najveći proizvođač bresaka na svijetu, a na drugom je mjesu Italija
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....