Kad na sceni spomenemo Karla Vulina i Mladena Vidovića, glave aktere Boogie Laba, mnogima je prva asocijacija uspješna poduzetnička priča dvojice prijatelja od kojih se jedan posvetio snu izrade sourdough kruha, a drugi stvaranju ugostiteljskih objekata u kojima će gosti uživati jednako kao i on koji ih stvara.
Njihov prvi Boogie Lab, koji je otvoren prije godinu dana u zagrebačkom Parku kneževa, u Ulici kneza Borne, jasno je pokazao da je riječ o potentnom konceptu koji će se u nadolazećim danima proširiti i izvan strogog centra grada, otvarajući nove mogućnosti kako za Boogie tako i za zagrebačku publiku, ali i gastro te zabavnu scenu. Stoga s velikim nestrpljenjem svi brojimo sate do službenog, velikog otvorenja koje će se dogoditi u ponedjeljak, 27. svibnja.
Boogie Lab smo posjetili uoči otvorenja. Bilo je poslijepodne, na njihovoj prostranoj terasi na glavnom ulazu u Arena centar bile su stotine biljaka u teglama, još neraspakirani jastučići za stolice na terasi, a unutra tišina, iako je desetak ljudi u prostoru, koji je već poprimio obrise Boogieja, ubrzano radilo na završnim radovima. Dočekali su nas Mladen i Josip Petković, direktor ugostiteljstva Boogie Laba, upravo namještajući na središnji okrugli stol u lokalu biljku koja se reflektirala u impozantnu disco kuglu koja je postavljena iznad nje i stola. Karlo je za to vrijeme držao konce u rukama u njihovu lokalu u gradu.
Prostor je velik, kažu nam oko 450 četvornih metara s terasom, i veći od prvog. S jedne je strane veliki, masivni drveni šank obučen u pločice, po dužini lokala pet staklenih okvira iza kojih se krije prostor pekarnice, a do ulaza u unutarnji dio šoping-centra nalazit će se vitrina, odnosno prostor za prodaju pekarskih i pastry proizvoda. Ukupno je ovdje 220 mjesta, premda će u početku lokal biti namješten za oko 160 ljudi dok se ne vidi kolika će biti potražnja i dok se osoblje ne uigra.
"Ovo je naš koncept broj 2. Prvi je u Parku kneževa, bistro, artisan pekarnica i bar, a ovo je spoj nevjerojatnih Karlovih proizvoda s ugostiteljstvom zvanim Boogie. Koncept je to koji je, rekao bih, najpotentniji za franšiziranje i skalabilnost, posebno izvan Hrvatske", kaže nam na početku razgovora Mladen, ne krijući oduševljenje onim što su postigli, iako vidno umoran jer samo što nije kucnuo trenutak za tiho otvorenje.
Naravno, čim otvore Boogie Lab u zagrebačkoj Areni, dečki putuju u Ameriku završiti projekt o kojem su pisali svi mediji - mikro pekarnicu u Beaver Streetu u New Yorku, vrata do Delmonico‘sa, najstarijeg fine dining restorana u SAD-u.
Govoreći o ponudi u novom Boogie Labu, napominje da će biti malo manja i u nekim segmentima drugačija nego što je na lokaciji u Ulici kneza Borne.
"Tijekom jutra i dana bit će to fokusirana ponuda s naglaskom na sourdough pekarstvo, lisnato tijesto, sendviče..., dok će se večernja ponuda na početku temeljiti isključivo na pizzi, no u budućnosti ćemo imati tapase i drugačiji oblik finger fooda. Što se tiče koncepta, ovo je pravi Boogie kakav sam zamišljao na početku. U kontaktu smo s mladim jazz, funk i soul umjetnicima koji će ovdje imati live nastupe za koje ćemo im pružiti odličan ambijent u jako dobrom akustičnom prostoru. Zbog toga je ovdje i disco kugla kojom naglašavamo da će ovdje u večernje sate biti prava boogie zabava", najavljuje Mladen.
Ističe kako je maštao o ovakvom prostoru i ideji: da tijekom jutra i dana gosti uživaju u kavi, brunchu i razgovoru, a navečer dožive drugačiju atmosferu uz vrhunske koktele, jednostavna jela koja svi vole i žele dijeliti opuštajući se uz zvukove dobre glazbe i live nastupa. Zato i neonski natpis na jednom od zidova - "Sunshine, moonlight & good vibes".
Premda i sam kaže da je vrlo hrabro ovakav projekt realizirati u šoping-centru, naglašava kako Arenu zapravo ne vide isključivo kao mjesto brojnih trgovina, nego kao središnje mjesto sastajanja ljudi iz svih dijelova Zagreba i Hrvatske, odredište brojnih turista i posjetitelja, a ujedno i dom mnogih stanovnika najbrže rastućeg kvarta u gradu. To im omogućava da do kraja provedu ideju o mjestu na kojem gost može uživati od jutra do mraka.
"Dok u gradu po dogovoru sa susjedima na terasi radimo do 22.30, ovdje nam se otvorila mogućnost da možemo biti otvoreni do 1 sat poslije ponoći. Sam prostor će u večernjim satima posve promijeniti svoju vizuru te će niske stolove zamijeniti visoki, svjetlo će se prigušiti, disco kugla zasjati, a ton glazbe se pojačati. Bit će baš jazzy vibe, rekao bih - njujorški. Također, prostor će u večernjim satima kompletno biti zatvoren zavjesama, pa nećete imati dojam da ste u mallu. Dobra je stvar i što je riječ o komercijalnoj zgradi, koja je prometno dobro povezana, a ima i više od tri tisuće besplatnih parkirnih mjesta", naglašava.
Uz Vulinove odlične proizvode, u koje ste se vjerojatno već i sami uvjerili, ponuda pića je identična kao u Parku kneževa, osim kad je u pitanju kava jer je za novi Boogie napravljen i novi blend od 100 posto zrna arabice.
Prostorom dominiraju karakteristične boogie boje - zemljani tonovi i pastelne nijanse, uz poneki zlatni i drveni detalj, baršunaste zavjese i mnogo biljaka, njih više od 300, za koje se pobrinula Petra Gavrić iz PE Studija. Dizajn interijera potpisuje arhitektica Mia Petričević, dok su za cijelu ideju zaslužni Mladen i Lukša Dominiković, kojima je ovo 16. zajednički projekt.
"Inspiracija za uređenje je moja osobna inspiracija koju sam pronašao opet u glazbi, u boogie eri koja je trajala između ‘78. i ‘82. godine. Samim time sam inzistirao na identičnom uređenju iz tog doba, pa je sve vrlo retro - od stolica do custom detalja u prostoru", priča Mladen skromno zastajući kad smo ga pitali koliko je ovaj lokal donio novih radnih mjesta. A broj nije malen. Boogie Lab u Areni otvorio je mogućnost zapošljavanja još 35 ljudi, zbog čega njihova tvrtka sad raste na 250 ljudi kad se pogonu u Pakoštanima, Parku kneževa, novom pogonu na Sveticama i u Areni pribroje i sezonski lokali.
No, tu Boogie priča ne staje.
"Nakon male pekare na Wall Streetu, ovaj koncept nam je u planu i u fantastičnom prostoru na Upper Manhattanu u blizini Sveučilišta Columbia. Zbog toga je s nama posljednjih nekoliko dana proveo i Dennis Turčinović, naš partner iz New Yorka, jer radovi na toj lokaciji već počinju. A novi, treći koncept nam je prva samostalna pekarnica u Hrvatskoj. Mala, posve klasična pekarnica s našim blendom kave, čime bismo zaokružili oglednu priču koncepta Boogie Lab", na kraju nam otkriva Mladen.
Radno vrijeme Boogie Laba u Areni bit će od 8 do 1 sat poslije ponoći zbog čega će biti idealno mjesto i za organizaciju eventa i privatnih zabava.