Dinner in the Sky

U Dubrovnik otvoren prvi i jedini restoran u Hrvatskoj koji nudi gastronomsko iskustvo na visini od 50 metara

Od 2. kolovoza svi zainteresirani gastronomski avanturisti mogu sudjelovati u prvom hrvatskom iskustvu večeranja u zraku

Sjedite za stolom, uživate u rozati, lagani vjetar vam mrsi kosu, uživate u pogledu... Ako ste sudionik dubrovačkog Dinner in the Sky, ne nalazite se na terasi nekog restorana, nego čak 50 metara iznad tla!

Od 2. kolovoza svi zainteresirani gastronomski avanturisti mogu sudjelovati u prvom hrvatskom iskustvu večeranja u zraku. Ako nemate strah od visina, volite isprobati nešto drugačije i imate sredstava za izdvojiti, dva sata možete provesti na jedinstven način - uživajući u hrani s dojmljivim pogledom.

Izvorna ideja o večeranju u nebesima potječe još iz Belgije kada su 2006. godine Hakuna Matata, komunikacijska agencija specijalizirana za gurmanske užitke, i The Fungroup, tvrtka specijalizirana za instalacije u zabavnim parkovima s dizalicama, udružile snage i konstruirale prvi leteći stol za večeru. Tijekom godina, događaj Dinner in the Sky održan je u više od 60 zemalja diljem svijeta, a neki od chefova koji su kuhali za goste ovakvih događanja bili su Joel Robuchon u čijoj je hrani uživao princ Albert iznad Monaka, Heston Blumenthal, Anton Mosimann, Dani Garcia, Alain Passard i mnogi drugi.

image
Dinner In The Sky

Kako piše Dubrovački list, hrvatska inačica ovog koncepta temelji se na uživanju u večeri posluženoj na platformi koja se podiže do 50 metara u zrak i polako rotira, omogućujući gostima da tijekom jednosatnog kulinarskog iskustva uživaju u panorami Dubrovnika, Elafitskih otoka, Jadranskog mora, Mosta dr. Franje Tuđmana i okolice. Dinner in the Sky smješten je na Babinom Kuku, a recepcija mu se nalazi u predvorju hotela Valamar Lacroma, na adresi Ul. Iva Dulčića 34.

Svi su sudionici smještaju se u sjedala i osiguravaju sigurnosnim pojasevima. Gosti na ovoj jedinstvenoj večeri moraju imati najmanje 18 godina, no maloljetnici stariji od 14 godina mogu sudjelovati uz dopuštenje roditelja. Gosti na večeru mogu ponijeti fotoaparat ili mobitel te malu torbicu za stvari, dok za velike ruksake i slične torbe nema mjesta.

Mjesto za stolom treba rezervirati unaprijed, a na službenim stranicama dubrovačkog Dinner in The Sky možete odabrati između dva različita iskustva: “Sunset Chill” u 19h sati nudi uživanje u večeri na nebu uz ritmičnu glazbu i spektakularan zalazak sunca, a “Feel the Vibe” u 21h obuhvaća noćnu atmosferu uz večeru i vino, popraćeno energičnom glazbom.

image
Dinner In The Sky

Za 220 eura po osobi, gosti mogu uživati u jednom od tri dostupna jelovnika koja je potrebno odabrati unaprijed - mesnom, ribljem ili vegetarijanskom, a svaki obuhvaća tri slijeda - hladno predjelo, glavno jelo i desert, koje prate vinom i bezalkoholnim pićima. Na jelovniku se nalaze jela poput dalmatinskog pršuta na kremi od kozjeg sira, artičoka i maslina na žaru, mariniranih šampinjona, tartara od cikle, sporo kuhane teletine s pirjanim krumpirom, ljubičastim kupusom i kremom od ljutike, rižinih kuglica sa sušenim rajčicama i sirom na raguu od gljiva, a tu su i brancin, savijača od jabuke s umakom od vanilije i mrvljenim karameliziranim bademima, rozata ili kolača od badema s kandiranim marelicama.

image
Dinner In The Sky
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 14:48