RIBA I VINO DO 100KN

Turisti dolaze zbog vina i sira, a utorkom i petkom ovdje se skupljaju najveći gurmani u gradu

 Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Ovako treba izgledati ponuda koja nas i naš grad gostima predstavlja u najljepšem svjetlu

Naći mjesto s pristupačnim, a zasitnim ribljim gablecom petkom ili finim, satima i s pažnjom kuhanim jelom na žlicu utorkom danas je ravno dobitku na lutriji. No, što kada bismo vam rekli da postoji adresa na kojoj grilanu ribu s prilogom ili gulaš s pripadajućom čašom kvalitetnog vina nećete platiti više od 100 kuna, a još ćete i uživati u pogledu na gradsko središte?

Nije izmišljotina, takvo mjesto zaista postoji, i to već godinama. Zove se Cheese bar, smješteno je u Ulici Augusta Cesarca i jedno je od onih pored kojih ste vjerojatno do sada nebrojeno puta prošli i primijetili uvijek popunjene stolove.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Klasici s pomakom

Nije novost da se ovdje piju pomno probrana vina - vinska karta broji oko 150 etiketa i sva se mogu dobiti na čašu - i da ih turisti obožavaju jer na jednom mjestu dobiju najbolje od domaće hrane i pića. A ako ste barem jednom svratili na njihovu terasu, znate da se u Cheese baru znaju pobrinuti za svoje goste. No, možda će vas iznenaditi činjenica da se upravo ovdje utorkom i petkom u podne okupljaju najveći gurmani u gradu, bez obzira na prirodu posla i debljinu novčanika. Cheese bar posjetili smo ovog petka, kada je s roštilja zamirisao brancin, a kuhar Oliver ga upario s odličnom krumpir salatom, svemu dodao prokuhanu i kratko grilanu mini hobotnicu pa sve skupa upakirao u porciju koju ćete platiti samo 60 kuna.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

"Ovakav koncept njegujemo već godinama. Baš smo u utorak na meniju imali boškarina s pljukancima koji se rasprodao u ravno 26 minuta, čak ga ni ja nisam stigao kušati. Radimo određeni broj porcija i uvijek startamo u 12 sati, pa tko dođe, dobro dođe. Cijene se kreću oko 50-60 kuna, jela su uglavnom klasici s pomakom, različite pašte, rižota, jela na žlicu i slično, a uz to dobijete i vinsku preporuku. S vremenom smo skupili stalne goste koji nas neprestano nagovaraju da takvo što moramo raditi svakodnevno, a vesele nas i slučajni prolaznici koji zastanu, probaju koju kapesantu ili fetu pršuta pa se nakon toga vraćaju. Kada uspiju uhvatiti porciju, gosti hranu nose čak i doma", u pauzi od posluživanja gostiju, skupljanja suđa i obilaska stolova kako bi se uvjerio da je baš sve kako treba, ispričao nam je Dado Tašner, vlasnik Cheese bara.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Nakon njegova brancina polizali smo prste, a probali smo i sjajne dagnje pa siti i zadovoljni zaključili kako Cheese bar svakako dodajemo na popis mjesta za dobar gablec u centru grada. No, važno je dodati, porcija je malo, možda najviše 40-ak, i prodaju se u sat vremena. Pa ako i vi želite uživati u dobrom brudetu, slasnoj ribi, goveđim repovima i gustim gulašima, morate biti brzi i spretni.

Sirevi, paštete

Ako i propustite marendu, ne očajavajte, ovdje možete uživati i u, kako i samo ime lokala govori, već standardno dobroj ponudi sireva i narezaka poput kulena i domaćih istarskih kobasica, pa čak i tri vrste pršuta, domaćim paštetama, a zimi i u kamenicama.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Sve dolazi od malih hrvatskih proizvođača i neće vas stajati cijelo bogatstvo, a čaša dobrog vina učinit će ovo iskustvo još uzbudljivijim. I, osim što ćete se u Cheese bar sigurno poželjeti vratiti i sami, sigurni smo, ovu ekipu preporučit ćete svakom domaćem i inozemnom gostu koji baš u našoj metropoli odluči potrošiti koji dan godišnjeg odmora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 07:06