Na listi The New York Timesa na kojoj su pobrojana 52 mjesta koja doprinose boljem svijetu, između ostalog, našla se i susjedna Slovenija. Alexander Lobrano opisuje je kao mjesto prepoznato po dobroj hrani i vinima, ali i kao ekološki osviještenu zemlju. U tekstu je istaknuta i izjava Ane Roš, najpoznatije slovenske chefice iz Hiše Franko, jedinog tamošnjeg restorana s dvije Michelinove zvjezdice.
"Od samog početka znali smo da je naša hrana posebna i da će postati jedan od glavnih razloga za posjet našoj zemlji."
Autor teksta u nastavku navodi kako je slovenska kuhinja zapravo najbolji prikaz spoja mediteranskih, germanskih i slavenskih zemalja, no kako smatra da je pravi razlog zbog kojeg je tamošnja hrana toliko dobra činjenica da se kod pripreme uglavnom koriste namirnice malih slovenskih proizvođača. Također, na samom početku teksta spominje se i kako je Michelinov vodič, koji je u Sloveniju stigao tek 2020. godine, bio, ali i ostao veliki razlog za ponos cijele zemlje.
Na kraju teksta, iz The New York Timesa su poručili kako su listu stvarali s ciljem da svatko tko je pročita na njoj pronađe inspiraciju za osobna putovanja s višom svrhom i ona koja ispunjavaju na još višoj razini.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....