Poznati zagrebački restoran Apetit, skriven na kućnom broju 16/1 u Masarykovoj ulici, odnosno u Obrtničkom prolazu koji tu ulicu povezuje s Varšavskom u samom centru grada, nakon nekoliko mjeseci prisilne pauze uzrokovane potresom, koronom, ali i nedavnom poplavom, ponovno je otvorio vrata svojim gostima i to u osvježenom jesenskom izdanju.
Osim što je interijer Apetita sada u skladu s propisanim epidemiološkim preporukama, novu estetiku svog ugodnog prostora popratili su i sa zanimljivim gastronomskim novitetima o kojima nam je pričala vlasnica Sanja Gregorius
"Odrastala sam u Beču, a obiteljski nam je doručak bio najbitniji dio dana. Odlučili smo tu kulturu doručka donijeti u naš restoran, ali i oplemeniti ideju s pojedinim bečkim pojedinostima", objasnila je koncept slasne ponude koja čini bistro Apetit novim mjestom za doručak, ali i brunch u Zagrebu.
Na novom meniju tako se primjerice nalaze sendviči od integralnog kruha s kuhanom šunkom, kremom od sira i hrenom, kajgana od tri jaja s bučinim uljem i sjemenkama buče, bircher muesli s jabukom i organskim bademima, kao i jela s karakterističnim hrvatskim proizvodima poput istarskih tartufa koji prate jaje na oko, drniškog pršuta koji se nalazi u focaccia sendviču uz mozzarellu, rukolu i rajčicu ili štrukla koje pripremaju s dodatkom vanilije.
Svi koji smatraju da je doručak doista najbitniji obrok u danu i žele biti sigurni da do popodneva neće biti gladni, svakako neće pogriješiti ako naruče tradicionalni bečki fijaker gulaš od junećeg mišića i vrhova goveđeg buta (tafelspitz) koji dolazi s pečenim jajetom na oko i ukiseljenim krastavcima, bogato, zasitno i izraženo aromatično jelo. U doručku/brunchu u bistrou Apetit možete uživati od 8:30 ujutro pa sve do podneva od ponedjeljka do subote.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....