Pitajte bilo kojeg chefa i on ili ona će vam reći da je najvažniji alat u kuhinji dobar nož. Nakon što odabrali onaj nož koji vam najbolje odgovara i izoštrili svoje vještine, morate naučiti i kako se pravilno brinuti za svoju oštricu. Tup nož je opasan jer zahtijeva više snage. Što vam je teže nož gurnuti prema dolje dok režete, to je veća mogućnost da ćete doživjeti nesreću. Dobra i oštra oštrica čine kuhanje lakšim i bržim, ali i sigurnijim.
Vjerojatno već znate da biste trebali brusiti i oštriti vaše noževe. Također, vjerojatno ste svjesni da ih ne smijete prati u perilici. Postoji još jedan bitan korak:
”Uvijek obrišite vaše noževe nakon što ih operete. Ne puštajte ih da se suše na zraku!”
To može uzrokovati stvaranje hrđe! Zato, sljedeći put kad operete svoje noževe, potrošite dodatnih 10-ak sekundi kako biste ih dobro osušili i tako dodali svojim noževima godine života!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....