Biberon x Shtruca

Svi pričaju o panettoneu koji je nastao iz suradnje dvije splitske pekarnice, jedan je od boljih koji se kod nas nudi

Dodaju mu tamnu i bijelu karameliziranu čokoladu, težak je jedan kilogram i prodaje se po cijeni od 32 eura

Posebna poslastica ovih blagdana nastala je iz suradnje dvije splitske pekarnice – Shtruce i HandMade by Biberon. Oni su, naime, udružili snage i svojim kupcima predstavili panettone koji rade s dodatkom tamne i bijele karamelizirane čokolade i koji je, već smo čuli, jedan od boljih koji se kod nas može kupiti.

image
Biberon X Shtruca/

Rade ga tradicionalnim načinom, s kiselim tijestom, priprema i sama fermentacija traju nekoliko dana i posvećuju mu posebnu pažnju. Osim mekog, laganog tijesta obogaćenog čokoladom, tu je i preljev od šećera, koji stvara lijep kontrast. Posebno su ponosni i na kvalitetu sastojaka, koje nabavljaju iz Italije.

Panettone dolazi u limitiranom izdanju, dakle, zalihe su ograničene, upakiran u posebno dizajniranu kutiju, koja je rad agencije Abrienne, a cijena za jedan kilogram je 32 eura.

Kako saznajemo, suradnja između Biberona i Shtruce rodila se još ove jeseni, kada su zajedno radili na razvoju nekih novih proizvoda, a ovo je prva godina da u ponudi imaju baš svoj panettone.

"Mjesecima smo radili na tome i jako smo sretni kak je ispalo, a čini nam se da isto misle i naši kupci. Reakcije su odlične, svi su zadovoljni i jako se brzo prodaje”, poručili su iz Biberona, pa ako želite ugrabiti svoj primjerak, svakako požurite.

image
Biberon X Shtruca/

Njihov panettone može se kupiti u svim Biberon poslovnicama (u Gundulićevoj 6, u Poljičkoj 34, u Kauflandu na Trsteniku, u Mall of Split, Salona Mall i Biberon KBC Firule) i naručiti direktno od Shtruce.

Prvi Handmade by Biberon u Splitu je otvoren još 2021. godine, na adresi Gundulićeva 6, o čemu smo pisali ovdje. Tamo se mogu pronaći zanatski pekarski proizvodi, slastice, ali i proizvodi malih domaćih i stranih proizvođača. U posljednje vrijeme posebno su popularne njihove buhtle, koje mnogi smatraju najboljima u Splitu.

Shtruca je, pak, mala splitska craft pekarnica iza koje stoji Andrea Mišura, nekadašnja arhitektica koja je odlučila napraviti totalni zaokret i prepustiti se pečenju sourdough kruha. Njezina pekarnica funkcionira kao dark kitchen, dakle, ne postoji u fizičkom obliku, već se kruhovi mogu samo pokupiti na adresi. Više o Shtruci možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2025 09:02