Odličan projekt

Svakog četvrtka stanovnici Jaruna mogu se opskrbiti proizvodima od ekološki uzgojenog voća i povrća

U prostorima jarunske tržnice domaći OPG-ovci Zagrepčanima nude plodove svog rada

Premda volite kupovati na tržnicama, tu i tamo dogodi vam se da se zapitate kako je zapravo uzgojeno voće i povrće koje nosite doma i kojima hranite svoju obitelj? Naravno, na svakoj se tržnici nađe prekupaca, a ako nemate svoje prodavače od povjerenja, razumljivo je da se mogu pojaviti dvojbe.

Zato je uvijek dobro imati na umu da postoje proizvođači koji se trude uzgajati hranu u skladu s prirodom, a u narednih mjesec dana više njih možete pronaći na istom mjestu i to na tržnici na zagrebačkom Jarunu!

Od 6. lipnja pa sve do 11. srpnja svaki četvrtak na jarunskoj tržnici u razdoblju od 16 do 20 sati održava se Eko tržnica na kojoj možete nabaviti razne prehrambene proizvode.

Hrana koju možete na ovoj tržnici kupiti nosi oznaku "hrvatski eko proizvod", a među proizvodima može se naći sve od maslinovog ulja ili pak ulja od ekoloških lješnjaka, pasirane ekološke rajčice i soka od sibirske borovnice pa do raznih začina, čajeva, slastica, brojnih umaka, slatkih i slanih namaza, razne zimnice, a ne treba zaboraviti ni na svježe voće i povrće. Na ovoj se tržnici možete opskrbiti i mliječnim proizvodima, domaćim jajima i drugim namirnicama.

Iako se ponuda pojedinih proizvođača može pronaći i u određenim specijaliziranim trgovinama diljem Zagreba, brojne artikle moguće je kupiti samo izravno od OPG-ovaca pa je ova tržnica odlična prilika da napunite smočnicu i isprobate i nešto novo te tako nađete svoje prodavače hrane od povjerenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 22:51