Mnogo je sastojaka, okusa i aroma zarobljeno u omotaču od prhkog, lisnatog, dizanog tijesta ili kora za savijače pa nam nije preostalo drugu već zaviriti ispod i uživati u ukusnom spoju sastojaka - u slanoj, ali i slatkoj varijanti.
Praktičnost i jednostavnost ovih jela skriva se u činjenici da sve možete raditi u jednoj posudi. Nije potrebno izvući iz ormara brdo posuđa i pomagala, potrebni su tek kuhinjska daska, nož, žlica za miješanje i posuda koja može na sve izvore topline. Obično je prvi dio prženje, dinstanje, a finalni - pečenje u pećnici.
Na kraju, maštovito i nadasve zabavno i brzo kuhanje može početi. Pravila su vrlo jednostavna, ili bolje reći nema ih. Naime, kada je o slanoj verziji riječ, možete kombinirati ono meso i povrće koje i sami najviše volite. Važno je samo da poštujete redoslijed stavljanja pojedinih namirnica ovisno o tome koliko im treba da se termički obrade. Kod voća je situacija mrvicu drugačija. S obzirom na to da će izbor vjerojatno pasti na sezonsko, poput jabuka, kruška, grožđa i šljiva, njima otprilike treba isto vremena da se ispeku pa se sve stavlja istodobno.
Mini pita od kobasica s čvorićima od dizanog tijesta
Pita od gljiva i svinjetine s lisnatim tijestom
Pita od piletine, pršuta s pireom od krumpira
Čupava pita od povrća s listovima za savijaču
Pita od smokava, buče i grožđa s tijestom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....