NOVO U GRADU

Sommelierka Jelena Šimić Valentić preselila je Pupitres na novu adresu, evo gdje se odsad odlazi na vinske radionice

 Press
Poznata sommelierka već godinama vodi najpoznatiju vinsku školu u Zagrebu, a sada se odlučila za veliki korak

Nakon što je izašla iz lokala u Frankopanskoj, gdje je posljednjih godina sommelierka i konzultantica Jelena Šimić Valentić u svom Pupitresu održavala vinske radionice i predstavljanja, objavila je vijest o novoj lokaciji. Naime, Pupitres, njezin boutique vinske kulture, sada se udružio s A‘more lifestyle boutiqueom, trgovinom namještaja i dekora za dom i u zagrebačkoj Medulićevoj kreće stvaranje jedne nove priče. Inače, malo je poznato, no vlasnica A‘morea, Sanja Gregorius, prije je bila vlasnica restorana Apetit City, pa tako cijela priča dobiva još veći smisao.

image
Press

Suradnja dvije kreativke nastala je spontano, kada su na nagovor prijateljice došle vidjeti prostor u kojem su odmah vidjele skriveni potencijal i idealnu priliku da svoje ideje uklope u zajednički koncept. Ideja i koncept su takvi, objašnjavaju, da se klijenti nakon obilaska i kupovine u trgovini mogu osvježiti i opustiti uz čašu vina u Pupitresu.

image
Press
image
Press
image
Press
image
Press

Zanimljivo je spomenuti i kako je više od 70 tisuća vinskih entuzijasta prošlo vinske škole i radionice Pupitres, koji ove godine slavi 10. godišnjicu. Ime ‘Pupitres‘ dolazi od francuske riječi ‘pupitr‘, koja znači ‘stol za učenje‘, a u vinskom svijetu poznato je po konstruiranom stolu u obliku slova A s rupama gdje stavljamo boce od šampanjaca.

"Oduvijek sam voljela šampanjce jer svojom aromom donose toliko toga - mirise djetinjstva, brioša, netom pečenog kruha, toplinu doma i obitelji", pojasnila je to Jelena, a zatim dodala i poneku informaciju o novom projektu: "Pupitres ima 60 sjedećih mjesta, ali je uz to prilagodljiv potrebama klijenata i evenata. U cijeli prostor, koji obuhvaća i A‘more i Pupitres stane do 200-tinjak ljudi. Prijepodne će klijenti moći popiti kavu, talijanskog brenda iz Padove, cijeđeni sok ili pojesti zanimljiv zalogaj. Vinska karta će biti dinamična te kreirana u trenutnoj inspiraciji, što je najljepši posao svakog sommeliera. Večeri će pak biti ispunjene vinima te raznim tematskim radionicama pod okriljem Pupitresa."

image
Press
image
Press
image
Press
image
Press
image
Press
image
Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 16:59