Tapas bar i restoran Sol, odnedavno smješten na samom Trgu bana Josipa Jelačića, na adresi nekadašnje Gradske kavane, uz tapase na hrvatski način, od ove srijede nudit će i doručak. Chef Mate Janković na društvenim je mrežama sa svojim je pratiteljima podijelio i kako će izgledati njihov lički eggs Benedict te istarsku fritaju.
Eggs Benedict poznato je jelo koje se najčešće poslužuje za doručak ili brunch i u kojem se spaja pecivo (english muffin), slanina, poširano jaje i hollandaise umak na bazi jaja, a u izvedbi Mate Jankovića sastojat će se od pogače, ličke base, pastve, poširanih jaja, hollandaise umaka, rotkvice i vlasca.
Istarsku fritaju će pak, kako je najavio na društvenim mrežama, raditi u kombinaciji s pogačom, istarskim pršutom, kozjim sirom i tartufima. Na svojoj Facebook stranici te Instagram profilu chef je podijelio i fotografije jela.
Dobro je dodati i kako je Janković Sol u zagrebačkoj Margaretskoj otvorio u veljači ove godine pa nakon dva mjeseca zbog, kako je objasnio, velike količine posla koja je premašila kapacitet kuhinje lokala i skladišnog prostora, tapas bar preselio u nekadašnju Gradsku kavanu, danas Johan Frank. U Soli nudi tapase na hrvatski način, a među najpopularnijim jelima do sada bili su njegova pašticada u njoku i profiterol s pastrvom, za koji nam je svojedobno i otkrio recept.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....