![28159156](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/22/k_28159156_640.jpg)
Što je najvažnije za pulled pork?
- Dobar komad mesa (najbolje od plećke)
- Šećer - jer on pospješuje karamelizaciju
- Dugotrajno pečenje na niskoj temperaturi
- Za intenzivnije okuse dobro je dodati malo pive i naranče
![Rijeka, 291116.
Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/29/19/cuckovic_mesnica32-291116.jpg)
Sastojci:
meso svinjske plećke
mješavina suhih začina (mljevena paprika, češnjak u granulama, kumin, sol, papar i smeđi šećer)
korjenasto povrće (korijen koromača, 2 jabuke)
crno pivo
sok jedne naranče (može se premazati i estragon senfom)
![Rijeka, 291116.
Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/29/19/cuckovic_mesnica34-291116.jpg)
Priprema:
Svinjsku plećku obilato pospite mješavinom začina i šećera. Sve začine dobro utrljajte. To napravite dan prije pečenja. Plećku prekrijte folijom i ostavite je da odstoji u hladnjaku barem 12 sati. Sljedeći dan plećku izvadite na sobnu temperaturu barem sat, dva prije pečenja. Pećnicu zagrijte na 250 Celzijevih stupnjeva. Plećku stavite u duboki pleh i zapecite je na najvišoj temperaturi da se meso zatvori i stvori korica. Nakon što se stvori korica, dodajte pivo, sok od naranče i korjenasto povrće pazeći da ne zalijevate meso odozgo. Pokrijte sve folijom i smanjite temperaturu na 120° C. Pecite tako 12 sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....