Za tijesto:
400 g glatkog brašna
80 g šećera
2 žumanjka
250 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
1 vrećica praška za pecivo
prstohvat soli
Za nadjev:
300 g mljevenih oraha
190 g šećera
2 bjelanjka
100 ml mlijeka
1 žlica ruma
pola čajne žlice cimeta
Priprema:
U stolnom mikseru izraditi brašno, šećer, maslac, prašak za pecivo i sol do mrvica. Dodati kiselo vrhnje i žumanjke i miksati dok se ne sjedini. Bolje miksati kraće pa povezati na kraju rukama. Zamotati u prozirnu foliju i staviti na hladno dok se priprema nadjev. Orahe, šećer, cimet i mlijeko kuhati dok se smjesa ne zgusne, paziti da ne zagori. Kad se malo ohladi, dodati žlicu ruma. Bjelanjke izlupati u snijeg i pomiješati s ohlađenom smjesom. Tijesto podijeliti na četiri dijela i razvaljati na dužinu lima 30x20 cm i debljine od oko 4 mm. Premazati nadjevom. Zarolati u štruce. U lim složiti sve četiri štruce, malo ih premazati između maslacem i peći oko 25 minuta na 180°C. Pustiti da se dobro ohlade. Normalno je da štruce malo popucaju na površini.