PROVJERENI RECEPTI

SLATKA I MIRISNA MARELICA: Prhka pita s marelicama koja će se razgrabiti u trenu!

 Marko Miščević
 

Tijesto:

250 g maslaca
3 žutanjka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice vrhnja
1 prašak za pecivo
450 g oštrog brašna
korica jednog limuna

Nadjev:

3 bjelanjka
100 g šećera
200 g mljevenih oraha
5 žlica pekmeza od marelica
velika žlica ruma
300 g marelica

Marko Miščević

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, prekrijte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Prije pečenja potrebna su minimalno dva sata da se tijesto odmori. Bjelanjke miksajte sa šećerom. Kad ste dobili čvrsti snijeg ručno umiješajte mljevene orahe i na samom kraju dodajte rum. Kalup obložite papirom za pečenje. Tijesto izvadite iz hladnjaka te odvojite trećinu tijesta koju odmah vratite u hladnjak. Tijesto valjkom razvaljajte u obliku kalupa i lagano ga izbodite vilicom. Premažite pekmezom od marelica, zatim dodajte nadjev. Na nadjev složite na četvrtine narezane marelice. Izvadite preostalo tijesto iz hladnjaka i naribajte ribežom po kolaču. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 07:51