PROVJERENI RECEPTI

SLATKA I MIRISNA MARELICA: Krema u čaši

 Marko Miščević
Napokon je stigla na tržnice...

500 g marelica sok i korica jednog limuna
150 g šećera
1 vanilin šećer
3 žličice likera s okusom naranče
500 g mascarpone sira
150 ml vrhnja za šlag

Marko Miščević

Marelice dobro operite i narežite na manje komade. Stavite ih u posudu, dodajte obje vrste šećera i stavite na laganu vatru da omekšaju. Kad nakon 10 minuta omekšaju dodajte sok i koricu jednog limuna te liker. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Sir mascarpone izmiješajte da bude što kremozniji. Vrhnje za šlag izmiješajte električnom miješalicom prema uputi. U visoku čašu stavite žlicu sira, žlicu šlaga i kreme od marelica. Slažite slojeve po ukusu dok ne potrošite sve sastojke. Uz ovaj ukusni desert možete servirati prhke keksiće. Tijesto za kekse: 250 g maslaca 150 g šećera u prahu 2 žutanjka korica jednog limuna 1 vanilin šećer pola praška za pecivo 450 g oštrog brašna Od navedenih sastojaka ručno umijesite tijesto. Ostavite u hladnjaku da odstoji dva sata. Nakon toga na pobrašnjenoj podlozi razvaljate tijesto, oblikujte kekse kalupom pa pecite 7 - 8 minuta na 170°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 22:00