DOBRA IDEJA

Skuhajte jelo koje povezuje korejsku i hrvatsku kuhinju i prijavite se na natjecanje, evo detalja

 Inho Lee/Getty Images
Postoji tek nekoliko jednostavnih pravila koje trebate slijediti i možda baš vi budete pobjednik Hansik natjecanja te osvojite 1000 eura

Veleposlanstvo Republike Koreje, u suradnji s veleučilištem Aspira, ove godine organizira sasvim posebno kulinarsko natjecanje - Hansik. Tema je korejsko-hrvatski fusion, a prijaviti se mogu baš svi zainteresirani koji su spremni osmisliti dovoljno inovativno jelo koje će potom osvojiti žiri.

Pravila natjecanja prilično su jednostavna. Potrebno je osmisliti jelo za pripremu kojeg će se koristiti barem dva od pet sastojaka navedenih u pravilima, to su Gochujang (čili pasta), Doenjang (pasta od soje), Ganjang (soja sos), Gochugaru (čili prah i sezamovo ulje. Svi sastojci mogu se kupiti u specijaliziranim trgovinama koje drže azijske proizvode, a neki od njih, poput soja sosa i sezamova ulja, dostupni su i u bolje opremljenim supermarketima.

Recepte je na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. potrebno poslati do 27. svibnja, a osim pisanog recepta, potrebno je priložiti i jednu fotografiju gotovog jela te barem dvije fotografije same pripreme. Dva dana kasnije, 29. svibnja, bit će objavljena imena 20 natjecatelja koji su ušli u finalni krug.

image
Pinkybird/Getty Images

Konačni susret natjecatelja održat će se 5. lipnja u prostorijama veleučilišta Aspira u Zagrebu, gdje će finalisti imati sat vremena za pripremu jela. Na natjecanje se mogu prijaviti svi stanovnici Republike Hrvatske, osim Korejaca. I najvažnije za kraj, osim dobrog druženja i novog iskustva, najbolji natjecatelji bit će nagrađeni novčanim nagradama. Prva nagrada je 1000 eura, druga 300 eura, a treća 100 eura. Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 16:13