Kravlji polutvrdi, ovčji ili kravlji s tartufima dio su ponude sireva tvrtke Vesna – Loborika, čija je proizvodnja utemeljena na istarskoj tradiciji.
Kao i sve najbolje stvari u životu, počelo je slučajno. Najstarija kći dobila je jare na dar, a mi smo ga toliko zavoljeli da smo počeli uzgajati koze – govori Vesna Grubešić, ekonomistica koja je svoj život posvetila proizvodnji sira.
U malom mjestu Loborika, pokraj Pule, cijela njezina obitelj danas se bavi proizvodnjom kravljih i ovčjih sireva. Iako su imali svoje, već spomenuto kozje stado, a potom i kravlje, mlijeko danas otkupljuju od kooperanata.
Sve kooperante opremili su hladnjacima za mlijeko, a dnevno prerade oko 2000 litara. Vesni je u interesu pribavljanje samo najkvalitetnijeg mlijeka pa u skladu s tim svaki mjesec formira otkupnu cijenu.
Aktualne prosvjede mljekara s kojima ne surađuje teško joj je komentirati, ali i ona smatra da je cijena od 2,30 kuna po litri preniska. Osim samim sirevima (probali smo, odlični su!), Vesna nas je zainteresirala i jedinstvenim modelom prodaje – “ambulantnim” vozilom koje svakog dana vozi na području Istre te na taj način dolazi do svojih kupaca.
Vesnini sirevi (to je ujedno i naziv brenda) dostupni su i na pulskim tržnicama, ali i u dvije zagrebačke trgovine – Pinklec Delicija u Martićevoj i Ekoteka Agra u Teslinoj ulici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....