Stara škola u Krasici ima novost u ponudi - tamal, koji donedavno nismo mogli kušati u drugi restoranima u zemlji. Pohvalili su se ovom vijesti na svojim društvenim mrežama ističući kako ih rade od tijesta napravljenog od nikstamaliziranog kukuruza (posebna obrada kukuruza koja mu omogućava da bude nutritivno vredniji). Tako dobiveno tijesto se potom kuha na pari u kukuruznoj ljusci ili listovima banane.
Tamal iz restorana Priske Thuring nedaleko Buja punjen je kukuruzom i kozicama.
"Jedinstvene tamales od kozica! Jelo kakvo nećete pronaći nigdje drugdje u Hrvatskoj. Tako je, samo u Staroj školi!", napisali su ispod objave na Instagramu.
Inače, tamal je tradicionalno meksičko jelo. Smatrao se svetom hranom za bogove i jeo se u posebnim prilikama. Tako je i danas kad se priprema i za blagdane, posebno za Božić. Nadjev se, prema tradiciji, sastoji od graha, sira, mesa ili povrća pomiješanog s umakom od čilija ili od papričice i kakaovca. Nadjev je okružen kukuruznim tijestom, a poslužuje se u omotaču od kukuruzne ljuske. U restoranima će vam ga nerijetko i preliti umakom od čilija i topljenim sirom te servirati uz malo kiselog vrhnja i grah.
Kako se radi nikstamalizirani kukuruz i proizvodi od njega, čitajte u velikoj reportaži koju vam donosimo u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 29. rujna!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....