Celer ćete uvijek staviti u juhu, a kapare jedete prilično rijetko? A zašto ne biste baš te dvije namirnice spojili u osvježavajuću ljetnu salatu? Imamo jednostavno rješenje za malo drukčiju salatu nego inače.
- 1 veća glavica celera
- 1 žlica kapara
- maslinovo ulje
- malo majoneze
- malo senfa
- malo kiselog vrhnja
- limunov sok
- sol
- papar
Celer ogulite pa izrežite na tanke trakice ili ga, što je jednostavnije, naribajte na grublje ribežom. Kapare možete usitiniti nožem, a dio ostavite u komadu.
Promiješajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, sol, papar, limunov sok ili ocat te maslinovo ulje pa prelijte preko celera i kapara. Salatu jedite s kruhom, a možete je i servirati na šniti tamnog kruha. Pospite je peršinovim listom.
Savjet: Salatu možete malo i podebljati tako da joj dodate na kockice narezanu pečenu piletinu ili puretinu, malo kiselih krastavaca, a i kuhano jaje. Celeru i kaparama možete dodati i nasjeckane slane inćune. Salata može stajati do dva dana u hladnjaku, a najbolja je kad odstoji na hladnom par sati i kad se svi okusi prožmu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....