Početkom veljače u Rijeci je otvoren Koya Asian Noodles, mali street food restoran koji je skromnom ponudom azijskih jela s rezancima i salatama odmah zainteresirao Riječane. Prvoga dana rasprodali su baš sve, a iduća dva tjedna u Koyi su bila toliko intenzivna da je ekipa od troje odmah odlučila zaposliti i četvrtog člana tima kako bi narudžbe stigli izbacivati na vrijeme, prepričao nam je u kratkom telefonskom razgovoru vlasnik i glavni chef Marko Flego.
"Ovo je potpuno opušteni street food koncept koji smo pokrenuli moja supruga Annjulie Flego-Hebert i ja i koji smo zamislili kao mjesto gdje se hrana jede s nogu kao na popularnim azijskim štandovima. Hrana koju kuhamo nije pretenciozna, ali je kvalitetna i ima sve značajke one dobre, fine azijske ulične hrane. Mislim da su to shvatili i naši gosti pa nam je prvi mjesec bio lud. Nadali smo se da će ljudi dolaziti i probati, zainteresirati se, ali ovakvu navalu nismo očekivali. Zato smo se sada i odlučili proširiti, zaposliti nove ljude i ponuditi dostavu, a kada zatopli, stiže i mala terasa", objasnio nam je Marko Flego koji je do otvaranja Koya Asian Noodlesa azijsku hranu pripremao na drugim riječkim adresama.
Svojim gostima u Koya Asian Noodles danas nudi nekoliko vrsta jela od rezanaca, među kojima se nalaze klasičan i spicy sour stir fry, zatim dan dan noodlesi te shoyu i tantanmen ramen. Gotovo sve opcije koje nude dolaze i u veganskoj i u vegetarijanskoj varijanti, a uskoro u ponudu uvode i bao bunse. Marko nam je otkrio i kako s prvim sunčanim ljetnim danima ramen planiraju zamijeniti manjim i laganijim zalogajima poput spring rolica i dumplingsa.
"Ljudi najviše vole stir fry zato što jelu mogu dodati meso i umake po želji ili marinirano jaje, čini mi se da im je to baš zgodno. U ponudu planiramo uvesti i više takvih jela koja će si gosti moći slagati sami. Jako su nam popularni i dan dan noodles, a meni je definitivno najdraži shoyu ramen. Znate ono kad napravite nešto baš onako kako ste zamišljali? Tako sam ja zadovoljan sa svojim shoyu ramenom", zadovoljno je komentirao.
Možda i najvažniji dio Koyu priče svakako su rezanci koje ovdje proizvode sami. Rade ih od jaja i brašna, oblikuju na poseban način, puštaju da stoje, a zatim ih kombiniraju s ostatkom sastojaka u svojim jelima.
"Puno je to posla, ali dugo sam tražio rezance koji bi mi se svidjeli i nisam ih pronašao. Zaključio sam kako je najbolje da ih proizvodim sam pa sam se u to i upustio. Već smo dobili puno upita bismo li ih radili i za druge pa svakako razmišljamo i o vlastitoj maloj proizvodnji. S vremenom planiramo uvesti i manja pakiranja koja gosti mogu kupiti za doma. Trenutno radimo oko 15 kilograma rezanaca dnevno", rekao nam je Marko.
Kaže kako je iznimno ponosan na ono što su uspjeli postići u posljednjih mjesec dana te kako vjeruje da će širenjem menija i uvođenjem dostave samo dodatno zainteresirati Riječane.
"Naši noodlesi su toliko fini, svježi, baš ih je gušt jesti i to je točno ono što sam ja htio. Sretan sam da ljudi to prepoznaju i jedva čekam pokazati sve što nam je sve još u planu", rekao nam je Marko Flego na kraju razgovora.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....