Recept: Ganoci Frisch
Snima: Maja Danica Pečanić
Piletinu popržite na malo maslinova ulja, ovdje možete dodati i malo sjeckanog češnjaka i ružmarina kako bi okus bio intenzivniji. Sve stavite u jedan lonac i gotovo da možeet i zaboraviti na njega na pola sata (ali ipak nemojte). Poslužite uz bijelo suho vino ili neko lakše crveno. A sad recept:
Za 4 osobe:
- 4 pileća batka sa zabatkom
- 500 kg mladog krumpira
- pola kg cherry rajčica
- 4 mlade mrkve
- 1 grančica ružmarina
- 1,5 dl bijelog vina
- 2 režnja češnjaka
- 4-5 jušnih žlica maslinova ulja
Krumpir skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Piletinu posolite, a zatim u širokoj tavi popržite 10-ak minuta. Rajčice operite i probodite vilicom te malo zgnječite prstima. Piletinu smjestite u zdjelu za pečenje, dodajte krumpir, mrkvu, rajčice, grančicu ružmarina, zgnječeni češnjak, maslinovo ulje i podlijte vinom. Pecite 40-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200
stupnjeva
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....