recept: Ganoci Frisch
snima: Maja Danica Pečanić
Na placu uzmite pola kile mladog špinata i od polovice napravite krem juhu, a drugu polovicu ubacite u piletinu zajedno s mascarponeom.
• 4 pileća filea
• 250 g mladog špinata
• 100 g pancete
• 4 mlada luka, očišćena i nasjeckana
• 200 g mascarponea
• 50 g fino ribanog Parmesana
• Maslinovo ulje
• Sol, papar
Špinat blanširajte nekoliko minuta u kipućoj vodi, procijedite ga i stavite nekoliko minuta u zdjelu s hladnom vodom. Ponovno ga procijedite, dobro rukama istisnite tekućinu te izrežite na trakice. U široj plitkoj tavi, na malo maslinova ulja te na srednje jakoj vatri, popržite pancetu, a zatim dodajte sjeckani luk. Kad luk omekša umiješajte špinat, mascarpone i parmesan. Posolite i popaprite te stavite po strani da se ohladi. U pilećim fileima, bočno, urežite nožem džep, posolite ih te napunite nadjevom od mascarponea i špinata. Džepove zatvorite čačkalicom. Napunjene filee stavite u pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu, polijte s malo maslinova ulja te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 25 minuta
Ako vam se svidio ovaj recept podijelite ga na društvenim mrežama i javite nam dojmove
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....