Recept dana: Pečeni feta sir

Baked feta cheese on vegetables and olive bread
Obožavatelji dobrog komada mesa ovome morate dati šansu!
  • 2-3 jušne žlice salse od pomidora* tek toliko da premažete dno pleha kako se sir ne bi zalijepio
  • 250 g feta sira (1-2 deblje fete, ovisno za koliko osoba pripremate)
  • 1 šaka odkoštenih maslina (calamata)
  • 5-6 cherry rajčica
  • 2 češnja češnjaka (protisnutog)
  • 1 čajna žičica origana
  • 1 žličica svježeg peršina
  • malo mljevenog papra (po želji)
  • malo prepečenog tosta, kruha (umjesto pribora za jelo)

Baked feta cheese with vegetables and olive bread

1. Zagrijte pećnicu na 200°C

2. Ocijedite fetu sir od suvišne vode

3. Salsu od rajčice premažite po dnu pleha, a u centar pleha smjestite fetu sir.

4. U posebnoj posudici pomiješajte odkoštene masline, cherry rajčice, češnjak, origano, peršin i papar, a možete dodati i malo ljubičastog luka. Tako dobivenu smjesu jednolično rasporedite po siru.

5. Pecite 15 minuta, a poslužite s prepečenim, tostom i krekerima, a možete dodati i koje jaje na oko ili malo svježeg špinata pa imate odličan obrok za druženje uz čašu vina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 03:15