Kriteriji su najčešće vrlo jednostavni, ali često nedostižni! Tražimo nešto fino, ali ne da nam se pripremati. Ovdje smo vam pripremili neke recepte sa sezonskim namirnicama pa iako možda zahtijevaju malo dužu pripremu, mogu poslužiti kao ručak za dva dana dok ćete neke prilično jednostavno i brzo odraditi. Prava je šteta ne uželiti koji pjat pašte i salse, bar jednom pripremiti ribu ili uživati u dobro ohlađenom tiramisuu pod klimom ili pak nakon mora.
Teško nam je izdvojiti favorite, ali sve ove recepte pripremili smo ili sami ili uz pomoć naših suradnika chefova, a kako su se vama svidjeli recepti javite nam putem naših društvenih mreža.
Šporka salsa
Rajčice trebaju biti što zrelije, nerijetko ćete na tržnicama naći da se prodaju rajčice po sniženoj cijeni jer su za kuhanje - to je dobar znak!
Malo drugačija salata od junetine
Kuhano juneće meso ostaviti da se ohladi pa ga narezati na komadiće veličine zalogaja, dodati mu malo narezanog ljubičastog luka, peršinova lista, sol, papar, ocat te maslinovo ulje i malo sezamova ulja. Ovdje će se lijepo uklopiti i malo bučina ulja. Poslužiti na blanširanoj blitvi začinjenoj kombinacijom sezamova i maslinova ulja i soli.
Špageti s dagnjama
Skuša sa zelenim maslinama i celerom
Guacamole i kozice
Salata s tunom i tri vrste riže
Skuhati rižu (mi smo koristili klasičnu arborio te crvenu i crnu). Umjesto riže možete skuhati ječam, kvinoju, kuskus ili tjesteninu po želji. U zdjelu staviti kuhanu rižu, dodati ocijeđenu tunu iz dvije konzerve, narezane žute i crvene cherry rajčice, na kockice nasjeckanu mozzarellu te crne i zelene masline. Na samom kraju dodati začinsko bilje poput bosiljka i majčine dušice te limunov sok, sol i papar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....