U dobroj atmosferi i istom takvom društvu, ovog ponedjeljka, 2. listopada, po 12. put dodijelili smo nagrade Dobri restorani najboljima na restoranskoj sceni. Nakon dobrodošlice na prostranoj terasi Petog Kupea, u dobrom raspoloženju okupljeni su preselili u dvoranu gdje je, uz govor dobrodošlice glavni urednik Dobre hrane Gordan Zečić otvorio samu dodjelu.
Nagrade su se restoranima i ove godine dodjeljivale u četiri kategorije - za najbolji tradicionalni restoran, najbolji restoran kreativne urbane kuhinje, najbolji restoran visoke kuhinje te najbolji hotelski restoran visoke kategorije. Osim toga, dodijeljene su i nagrade chefu godine, priznanje "Andrej Barbieri" za mladog chefa u usponu te nagrada "Vinska lista godine" restoranu koji posebnu pažnju posvećuje upravo odabiru vina. Izvještaj s dodjele nagrada možete pogledati ovdje.
Slavili su zagrebački restoran Tač kao najbolji tradicionalni restoran, konoba Zijavica kao najbolji restoran kreativne urbane kuhinje, zatim restoran ManO2 kao najbolji restoran visoke kuhinje te Alfred Keller kao najbolji hotelski restoran visoke kategorije. Kao mladi chef u usponu nagrađen je Grgo Bačelić, dok je titula chefa godine pripala Bernardu Koraku. Nagrada za najbolju vinsku listu dobio je restoran Nebo, a preuzeo ju je sommelier Tomislav Mikinac. Dio atmosfere i izjave dobitnika možete pogledati u videu u nastavku, a veliku foto-galeriju pogledajte ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....