Kako pametno kupovati

Rado biste stvarali manje otpada u kuhinji? Saznajte kako na prvoj Zero Waste Shopping turi!

Ako ne znate kako početi održivije živjeti, gdje kupovati namirnice i potrepštine, ovaj događaj odagnat će sve vaše dileme

Užurbana svakodnevica ponekad nas ulovi nespremne pa prilikom kupovine namirnica u trgovinama nerijetko posegnemo za najbržim rješenjem, što često znači da u svoj dom unesemo gomilu nepotrebne ambalaže, kao i skupe, a manje kvalitetne proizvode zbog kojih dugoročno pate i naša prehrana, ali i naš kućni budžet. Taj se ishod lako može izbjeći, ako znate gdje možete kupiti kvalitetne, ukusne i za okoliš dobre proizvode!
Ako ste oduvijek željeli svoj životni stil unaprijediti tako da dnevno proizvodite što manje otpada, no ne znate odakle početi, Lori Brnčić iz malog zagrebačkog kafića Filteraj sa svojim je timom osmislila program koji bi vam u tome mogao pomoći.

image

Lori Brnčić, vlasnica kafića Filteraj na Europskom trgu

Vedran Peteh/Cropix

U ovu subotu organiziraju Zero Waste Shopping Tour obilazak, a cilj je da svim okupljenima u pola sata pokažu kako početi sa zero waste kupovinom te ih oboružaju s mnoštvom korisnih informacijama na tu temu. U šetnju se kreće u 10 sati ujutro iz kafića Filteraj na Europskom trgu (Vlaška ul. 10), a plan je, kako kažu na svojim društvenim mrežama, s kavom u ruci uputiti se preko Dolca, niz Ilicu, preko Cvjetnog trga pa sve do Britanskog trga. Putem će sa sudionicima proći razne teme, od namirnica koje mogu kupiti u rinfuzi ili kompostabilnim pakiranjima, do toga kako stvari koje obavezno dolaze u plastici jednostavno napraviti kod kuće.

To zbivanje obilježava početak jesenskog serijala radionica i evenata u Filteraju posvećenih održivom življenju, a više informacija o svemu potražite na Facebook i Instagram profilu kafića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:09