Dileme nema – hamburgeri su zaista u modi. I to oni domaći, s pravim, rukom odabranim sastojcima i domaćim pljeskavicama. Vode se žučne polemike o najpoželjnijim sastojcima i najboljim metodama, a opet… Ima mnogo onih koji rade jednu jednostavnu pogrešku: pritišću pljeskavice dok ih peku.
Da se ne bismo krivo razumjeli – ima i razloga zašto je to poželjno:
- Pritiskanjem se osigurava ravnomjeran kontakt pljeskavice s grilom.
- Višestruko se pojačava efekt grila.
- Ako želite pečeniju pljeskavicu, pritisnete li je, bit ćete sigurni da u njoj nije ostalo viška soka.
- Pljeskavice se peku brže i ravnomjernije.
- Pritiskanjem se osigurava pravilniji oblik.
Ali mnogo su važniji oni zašto i pritiskanje ipak trebalo izbjegavati:
- Pritiskanjem se iz pljeskavice oslobađa sok iz mesa koji je prepun okusa i šteta je da ga proguta plamen.
- Budete li jako pritiskali pljeskavice, veća je šansa da će se zalijepiti za gril.
- Kad masni sok krene iz pljeskavice, vjerojatno će poskočiti plamen. To će sigurno zabaviti djecu, ali umnogome otežava kontroliranje pečenja.
Što vi kažete? Pritiskati ili ne?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....