S GOOGLE TRAŽILICE

Prošle godine svi su tražili recept za ovo jelo sa sirom, a popularne su bile i cimet rolice

paneer pasanda

 Mychkoalezander/Getty Images/istockphoto
Indijsko jelo zauzelo je prvo mjesto na Googleovoj listi, a tu su i cimet rolice, turski krekeri te popularne "overnight oats"

Na kraju 2022. godine, Google je objavio svoj godišnji pregled pojmova koje su korisnici pretraživali najviše. Iako analiza za Hrvatsku na službenoj listi nije dostupna, provjerili smo koji su to recepti koje su korisnici diljem svijeta pretraživali najviše. Na prvom mjestu tako se našlo jelo paneer pasanda, a riječ je o indijskom jelu koje se radi od paneer sira te mu se dodaju začini poput kardamoma. Zatim se kuha u ljutkastom curry umaku od jogurta i indijskih oraščića.

Drugi najpopularniji recept u 2022. godini prema Google tražilici je onaj za brazilski biskvit kolač Bolo Caseiro, a slijedi ga Tuzlu kurabiye, turski slani kolačić. Na četvrtom mjestu nalaze se popularne "overnight oats", recept za koje smo i sami nedavno isprobali, dok se na petom mjestu nalaze njemačke zimtschnecken, poznatije kao cimet rolice.

ZOBENE PAHULJICE S KIKIRIKIJEM I ČOKOLADOM

Trebat će vam:

5 žlica zobenih pahuljica

1 žlica chia sjemenki

1 žlica javorova ili agavina sirupa

1 žlica kikiriki maslaca

2 kockice tamne čokolade

200 ml mlijeka

malo kikirikija za posip

Priprema:

U staklenku stavite zobene pahuljice i chia sjemenke. Dobro pomiješajte pa dodajte javorov ili agavin sirup, kikiriki maslac i mlijeko. Sve dobro pomiješajte ili poklopljeno protresite. Zaklopite i stavite u hladnjak preko noći. Prije odlaska na posao pospite s malo nasjeckanog kikirikija i nasjeckane tamne čokolade.

image

"overnight oats" ili zobene pahuljice koje su u mlijeku stajale preko noći

Berislava Picek/Cropix/

RECEPT ZA CIMET ROLICE

image

cimet rolice

Berislava Picek/Cropix/
image

kandil simidi ili tuzlu halka kurabiye

Esin Deniz/Getty Images/istockphoto

Zanimljivo je dodati i kako se u top 10 recepata koje su korisnici Googlea pretraživali najviše nalaze se čak tri turska. Osim Tuzlu kurabiye, tu je još i Irmik Helvasi, desert od griza, mlijeka, šećera i maslaca s dodatkom pinjola ili pistacije, te Bulgur Pilav, povrtno jelo s bulgurom. Na sedmom mjestu našle su se debele ruske palačinke, pankeyki, na osmom baba ganoush, popularni namaz od patlidžana, a na desetom mjestu nalazi se "pasta salad" koju su u Googleu svrstali u talijansku kuhinju.

image

irmik helvasi

Esin Deniz/Getty Images/istockphoto

RECEPT ZA BABA GANOUSH

image

baba ganoush, namaz od patlidžana

Berislava Picek/Cropix/

KAKO NAPRAVITI NAJBOLJU SALATU S TJESTENINOM

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:39