PREMIJERA

Probali smo Chiavalonovo MLADO ulje i sjajno je, potrebna vam je samo šnita dobrog domaćeg kruha

 Privatna Arhiva/
Jedan od najboljih gastroluksuza koji trenutno možete nabaviti je Chiavalonovo MLADO ulje koje je već dostupno na webshopu

Jučer je u zagrebačkom Vivatu premjerno predstavljeno Chiavalonovo MLADO, ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno iz prva tri dana rane berbe. Vlasnik Vivata, Boris Ivančić, otkrio je kako je ovo prvo događanje u spomenutom prostoru koje su organzirali nakon potresa koji se pogodio Zagreb u ožujku 2020. godine. Premjerno kušanje Chiavalonovog MLADOG ulja bilo je posebno emotivno zbog okolnosti u kojima je ulje proizvedeno. Ovogodišnja berba spada među najizazovnije ako je za uspoređivati s lanjskim godinama. Brojni maslinari ostali su bez velikog postotka uroda zbog snijega u travnju, a zatim i iznadprosječnih temperatura u ljetnim mjesecima te dugotrajne suše.

Uoči početka berbe kontaktirali smo Tedija Chiavalona za komentar: "Uvijek je taj početak berbe i prerada nekako poseban trenutak za nas. Ono što nas je ugodno iznenadilo su zasigurno randmani koji idu preko 11% što je u ovom trenutku više nego zadovoljavajuće".

Probali smo MLADO ulje koje karakterizira prepoznatljiva fluorescentno zelene boje mirisne kupaže buže,rožinjole i leccina, a okusom ipak nije toliko divlje i borbeno kao što je bivalo lanjskih godina. Naravno, komentar se ne treba shvaćati kao negativna kritika jer smo veliki ljubitelji maslinovog ulja robusnijeg okusa, već naprosto kao činjenica da je ovogodišnje ulje ipak nešto blažeg okusa.

image
Privatna Arhiva/

Chiavalonovo MLADO može se smatrati svojevrsnim hommageom kultu novog ulja koji se posebno štuje u Istri i radi se o propizvodu koji sigurno pripada popisu najdražih gastroluksuza koje bi uvijek rado odabrali.

https://www.instagram.com/reel/CUpga79qviy/?utm_source=ig_web_copy_link

Najbolje ga je toćati samog uz tek pečeni kruh, dobru glazbu i čašu ili bocu vina (ovisno o društvu). Chiavaloni predlažu da ga sljubite i u razne povrtne salate, neku dobru fritaju, juhu od gljiva, pečenu tunu ili izdašni komad crvenog mesa. Kako god odabrali teško da možete pogriješiti dobitnu kombinaciju s ovakvim uljem.

Cijena je 160 kuna (500 ml), a možete ga kupiti putem njihovog webshopa, a u Vivatovom webshopu možete odabrati manje pakiranje od 250 ml po cijeni od 90 kuna te veće od pola litre za 160 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 11:23