LIJEPA PRIČA

Poznati hrvatski chefovi udružili snage i kuhali za pomoć rovinjskoj strukovnoj školi

 Ustupljena Fotografija/
Humanitarno-edukativnu gourmet večeru za rovinjsku strukovnu školu uveličao i svjetski poznati kovač

Posljednja iz serije "The Signature Dish: 4 of a Kind" ekskluzivnih večera okupila je tridesetak gostiju iz Hrvatske i inozemstva koji su uživali u jedinstvenom gourmet doživljaju. Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja pripale su nekim od najprestižnijih imena hrvatske gourmet scene – chefu Jeffreyu Velli iz restorana Cap Aureo Grand Park Hotela Rovinj, chefu Lorenzu Laiu iz restorana Agli Amici Rovinj*, chefu Danijelu Đekiću iz restorana Monte* te chefu Damiru Pejčinoviću iz Meneghetti Wine Hotel & Winery.

image
Ustupljena Fotografija/

Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis, renomirani su chefovi, od 26. do 30. listopada u Rovinju i Balama, u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama, pripremali pomno odabrane jelovnike. Vrhunac događanja bila je ekskluzivna večera u restoranu Cap Aureo u sklopu Maistrinog Grand Park Hotela Rovinj koja se održala u nedjelju, a čija je posebnost u tome što su samo za ovu priliku snage udružili spomenuti chefovi koji su zajednički osmisli i pripremili jelovnik.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Svaki od četiri chefa priredio je jedan slijed te su tako spojili najbolje signature disheve, pomno odabrana vina i vrhunsku uslugu. Dodatnu notu posebnosti ove večere donio je i kovač svjetskog glasa Michele Massaro - Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea. Massaro je u svom prvom službenom posjetu Hrvatsku, samo za potrebe ovog događanja, ručno izradio i donirao nož koji je u nedjelju na tajnoj aukciji prodan jednoj gošći.

image
Ustupljena Fotografija/

Spajanjem chefovskih vještina i strasti pokrenut je ovaj zanimljiv signature dish koncept s dugoročnom vizijom. Uz činjenicu da je hotelska grupacija Maistra dobila priliku okupiti četiri iznimno važna imena hrvatske gourmet scene, čije su večere izazvale veliko zanimanje zaljubljenika u fine-dining, najvažnija je ipak istaknuti plemenitu dimenziju "The Signature Dish: 4 of a Kind" događanja. Naime, zajednička večera imala je humanitarno-edukativan karakter u čijem su središtu učenici Strukovne škole ‘Eugen Kumičić‘ iz Rovinja

image
Ustupljena Fotografija/

Tijekom humanitarno-edukativne večere pojedini su gosti iskazali dodatnu želju za podrškom rovinjskoj školi i edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova. Kao veliki zaljubljenici u Rovinj i Istru, bračni par iz Ujedinjenog Kraljevstva zainteresiran je sudjelovati u nabavci potrebne profesionalne opreme za strukovnu školu, dok će gošća koja je ponudila najvišu cijenu na aukciji za nož, sredstva uplatiti izravno na račun škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 15:38