Nakon restorana u zagrebačkoj Magazinskoj ulici, koji je vrlo brzo nakon otvorenja postao hit među ljubiteljima roštilja, a potom i Magazinske kleti – Pri staroj smokvi u Strojarskoj, Cyrano Grilla na adresi prilaz Vladislava Brajkovića i Magazinske kleti – Vega u ulici Grada Gospića, Mario Rajić otvorio je još jedan restoran – Magazinsku klet – By the way, koji se nalazi u ulici Donje Svetice.
Iza projekta, dakle, stoji vlasnik Mario Rajić, koji je još 2009. godine otvorio svoj prvi restoran i do danas ga pretvorio u jedno od najpopularnijih mjesta s roštiljem u Zagrebu. Magazinska klet poznata je po mesnim specijalitetima kao što su pljeskavice, punjena vješalica i mućkalica, a posebno se ponose svojim raskošnim platama i fokusom na leskovački roštilj. Kad smo ih ovog proljeća posjetili, isprobali smo mazalice, teleće repove i pljeskavicu u maramici i sva jela bila su korektno napravljena, porcije obilne, a cijene za dobiveno itekako poštene. Upravo zbog navedenog Magazinska klet i svi sestrinski restorani i danas dobro rade i za vrijeme ručka treba vam ipak malo sreće kako biste dobili stol.
S obzirom na to da je prostor najnovijeg restorana prilično velik, ovdje se mogu organizirati i različita slavlja. Svojevremeno je Magazinska Klet, kao restoran na ‘skrivenoj lokaciji‘, prikazana na japanskoj nacionalnoj televiziji. Kako je za bjelovar.live rekao Mario Rajić, zbog toga su čak i japanski turisti česti gosti u njegovim restoranima.