DOBRI RESTORANI 2024

Pogledajte video! Evo što o nagradama Dobri restorani kažu dobitnici

U 13. sezona izbora Dobri restorani nikad nije bilo ovako veselo, pozitivno i glasno. Navijalo se za kolege, aplaudiralo pobjednicima uz ovacije, a što o najdugovječnijoj gastronomskoj nagradi na domaćoj sceni kažu prvonagrađeni, saznajte u videu

Ovogodišnja, 13. po redu dodjela nagrada Dobri restorani očekivala se s velikim uzbuđenjem, dali su nam to naslutiti brojni upiti prije same dodjele, ali i dobra atmosfera koja je zavladala zagrebačkim Petim Kupeom kada su se ovog ponedjeljka, 30. rujna, gosti napokon počeli okupljati. Gotovo 300 uzvanika, među kojima su bili naši poznati i cijenjeni chefovi, partneri projekta i prijatelji Dobra hrane, s nestrpljenjem je očekivalo proglašenje najboljih.

Nagrade su se i ove godine dodjeljivale najboljim restoranima u četiri kategorije, najboljem mladom chefu, restoranu s najboljom vinskom kartom te chefu godine, a svako proglašenje pobjednika dočekano je s velikim pljeskom te lijepom podrškom kolega i svih ostalih okupljenih.


Nakon uvodnog govora glavnog urednika Dobre hrane Gordana Zečića, nagrade su dodijeljene restoranima u kategoriji Najbolji tradicionalni restoran, a prvo mjesto pripalo je restoranu Rivica na Krku, drugo Morgan Restaurantu i Villi iz Brtonigle, a treće međimurskoj Maloj Hiži. U kategoriji najboljih restorana urbane kreativne kuhinje prvo mjesto pripalo je restoranu Zijavica iz Mošćeničke Drage, drugo Visiani bistro & baru u Šibeniku, a treće zagrebačkom Bekalu. Najboljim hotelskim restoranom visoke kategorije proglašen je rovinjski Cap Aureo Signature Restaurant, drugo mjesto pripalo je lošinjskom restoranu Matsunoki, a treće 7 Seas Restaurantu & Baru by Matija Bogdan na Krku.

image

Tradicionalni restoran, 3. mjesto - Mala Hiža, Mačkovec vlasnika i voditelja Branimira Tomašića i Restoran visoke kuhinje - Konoba Boba, Murter chefa Vjeke Bašića

Tomislav Krišto/Cropix
image

Branimir Vukšić, dobitnik nagrade za Vinsku kartu godine, restoran Pelegrini, Šibenik

Tomislav Krišto/Cropix
image

Hotelski restoran visoke kategorije, 3. mjesto - 7 Seas restaurant & bar by Matija Bogdan i Najbolji tradicionalni restoran - Rivica Njivice vlasnika i voditelja Dražena Lesice

Tomislav Krišto/Cropix

Titula najboljeg restorana visoke kuhinje pripala je restoranu Korak na Plešivici, drugo mjesto zagrebačkom restoranu Nav, a treće konobi Boba na Murteru. Nagradu "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa, koji se bira zbrajanjem glasova drugih chefova, odnio je Marko Jantolek, dok je nagrada za chefa godine po treći put otkad se izbor restorana održava pripala chefu Tvrtku Šakoti. Na kraju večeri dodijeljena je i nagrada za najbolju vinsku kartu godine, koja je po drugi puta u povijesti izbora Dobri restorani pripala Branimiru Vukšiću i šibenskom restoranu Pelegrini.

image

Bernard i Vera Korak.

Vanesa Pandžić/Cropix
image

Dražen Lesica

Tomislav Krišto/Cropix
image

Stiven i Tea Vunić

Tomislav Krišto/Cropix
image

Branimir Vukšić

Tomislav Krišto/Cropix
image

Marko Jantolek

Tomislav Krišto/Cropix

Kako nam je bilo na samoj dodjeli pogledajte u videu, ali i u foto-galeriji koju možete pronaći ovdje, dok više o dobitnicima možete pročitati ovdje.

Još jednom zahvaljujemo dugogodišnjem generalnom partneru projekta Dobri restorani Hrvatskoj turističkoj zajednici, ali i našim vjernim partnerima - Badel 1862, METRO Hrvatska i Coca-Cola HBC Hrvatska.

image

Sponzori projekta Dobri restorani 2024

Produkcija Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 15:57