PIŠE SAŠA ŠPIRANEC

Plešivička vinarija ne posustaje, uvode novitete i nastavljaju s vinima najviše kvalitete

 Darko Tomas/Cropix/Cropix
Mladi enolog Josip Korak otišao je korak dalje s vinima bez sulfita, a na tržište su pustili i dugo pripremane pjenušce

Obitelji Korak su standardna svježa vina sasvim dosadila i svoj su brod potpuno zaokrenuli u vode kompleksnijih i dulje dozrijevanih vina organskog porijekla. Dakle, minimalno intervencije u podrumu, minimalno inoksa, maksimalno drva, pretežno u vidu starih bačvi većeg formata i manjem malih barriquea. U razredu svježijih svakodnevnih vina ostale su im još samo dvije etikete: Sauvignon Klemenka i Pinot crni Križevac i Cimbuščak. A i ta dva vina po kriterijima najvećeg dijela drugih vinarija nisu ni blizu kategorije svakodnevnih, već cijelu klasu iznad, i zapravo karakterom uopće na spadaju u razred svježih vina, ali cijenom ispunjavaju očekivanja restoratera kojima treba vino visokog obrtaja pristupačno svakom gostu.

U kući Korak ljestvicu kvalitete uvijek su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 15:31