Prošetate li se tržnicom u potrazi za sezonskim namirnicama, sigurno ćete naići na prokulice ili kelj pupčar.
To se povrće uzgaja u Belgiji još od srednjeg vijeka pa otud i njegov engleski naziv – Brussels sprouts. Najčešće se priprema kao prilog na malo masnoće, a slaže se dobro s lukom i đumbirom.
Mi ga jako volimo u njegovoj najobičnijoj varijanti, s lešo krumpirom i malo češnjaka i malsinova ulja, ali katkada je lijepo na stol iznijeti i nešto drukčije. A, naravno, ima i onih koji prokulice uopće ne vole pa je neki od dolje navedenih načina možda baš ono što je potrebnod a od njih napravite preobraćenike.
Gospođica prokulica u pet varijanti:
1. Prokulice sa sojinim umakom i češnjakom
2. Zapečene prokulice s heljdinim žgancima
3. Zapečeni kelj pupčar s lješnjacima
5. Kelj pupčar u umaku od senfa
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....