Zavirili smo među naše najbolje recepte, otkrili kako tradicija nalaže da se u novogodišnjoj noći uživa u slasnim svinjskim pečenjima, njima dodali i pokoje juneće i janjeće pa sastavili najslasniju listu. Da pojasnimo, običaj je da se u jelima pripremljenih od pernatih životinja uživa u danima prije ulaska u novu godinu, poput primjerice za Božić, upravo zato što perad nogama zemlju baca iza sebe što simbolizira želju da se sve loše u tekućoj godini ostavi iza sebe, dok se za sam ulazak u novu godinu preporučuje uživanje u slasnim svinjskim pečenkama. Vjeruje se, naime, da upravo to može donijeti sreću i zdravlje zato što svinja, za razliku od pernatih životinja, njuškom gura prema naprijed. Logično, to označuje toliko željeni napredak u godini ispred nas. Bez obzira na to vodite li se ovakvim vjerovanjima ili ne, vjerujemo kako ste i za doček 2021. godine planirali kakvu skromnu gozbu, a upravo dobar komad mesa na najslasniji će način upotpuniti još jedan blagdanski stol. U nastavku vam zato donosimo odabrane recepte za neodoljive pečenke.
PORCHETTA PO RECEPTU BRAĆE ČUČKOVIĆ
JANJEĆA REBARCA S PISTACIJAMA PO RECEPTU R&B FOOD EKIPE
SVINJSKA REBARCA U SEZONSKOM BILJU
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....