IDEJA ZA BRZI RUČAK

Ovih dana svi pričaju o jednom jelu, poslužuje se na neobičan način i ozbiljan je hit na društvenim mrežama

Anna Paull na Tik Toku je podijelila recept za tursku tjesteninu svoje mame i postala veliki hit

Influencerica Anna Paull na svom je Tik Tok profilu nedavno podijelila video u kojem njezina majka pokazuje kako priprema jelo koje naziva turska pasta. Iako je stvaranje viralnog sadržaja njezin posao i cilj, vjerujemo da ni sama Anna Paull nije mogla zamisliti da će ovaj recept postati toliko popularan i da će po njemu tjednima nakon objave kuhati ljudi iz cijelog svijeta.

Riječ je o jelu koje se sastoji od nekoliko elemenata. Prvi je tjestenina, koja se kuha na klasičan način, u vreloj posoljenoj vodi. Zatim se na tavi prži mljevena janjetina ili junetina s malo curryja, papra, crvene paprike i luka u prahu. Mesu se ne dodaje dodatna masnoća, već se kuha samo u vlastitim sokovima, napominje Paull u videu. Pred kraj se mesu dodaje luk nasjeckan na kockice.

@anna..paull

Mamas 10min Turkish Pasta 🇹🇷

♬ original sound - Anna Paul

Dok se tjestenina i meso kuhaju, potrebno je napraviti umak od grčkog jogurta, i to tako da se u jogurt stavlja protisnuti češnjak i malo soli. Na kraju je potrebno napraviti i umak od maslaca od dva sastojka – otopljenog maslaca i slatke paprike. Sve zajedno dobro se pomiješa dok je još na vatri i to je, zapravo, to.

Jelo se sastavlja tako da se na skuhanu tjesteninu najprije stavi umak od jogurta, meso i na kraju maslac pa se sve posipa sjeckanim peršinom i svježim rajčicama.

image
Oz_media/Getty Images/istockphoto

U komentarima ispod videa, koji su do sada pogledali već milijuni korisnika Tik Toka i prenijeli brojni svjetski mediji, ljudi influencericu upozoravaju da je u pitanju, zapravo, kombinacija koja neodoljivo podsjeća na ‘cheat manti‘, jelo iznimno popularno u Turskoj i Armeniji, koje je ime dobilo po manti dumplingsima, ali je puno jednostavnije za pripremu.

image

Ovo jelo, tvrde mnogi, inspirirano je manti dumplingsima

Vittoriache/Getty Images/istockphoto

Mnogi je mole i da, prije nego na tavu doda meso, obavezno zaprži luk kako bi sve imalo još bolji okus. Ipak, najviše je onih koji su jelo isprobali i jedva ga čekaju ponoviti pa, ako ste fan jednostavnih jela i tražite inspiraciju (a uz to se ne bojite svježeg češnjaka), možda bi ovo mogla biti dobra ideja za ručak vikendom ili radnim danom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. siječanj 2025 08:03